Τοπικές Ειδήσεις

Συγκρότηση ομάδας εργασίας Κοινωνικής Συνοχής στο Δήμο Ρόδου

Στην συγκρότηση ομάδας εργασίας με αντικείμενο την αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων (προβλημάτων διαβίωσης και επιβίωσης) άπορων οικογενειών και την υποστήριξη αυτών προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Ρόδου.
Έργο της ομάδας εργασίας είναι:
– Η αποτύπωση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της ροδιακής κοινωνίας (προβλήματα αστεγίας, σίτισης, φτώχειας, κα) τα οποία έχουν δημιουργηθεί από την οικονομική και υγειονομική κρίση.
– Η συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (φιλανθρωπικοί σύλλογοι, πρόσκοποι, ξενοδόχοι, κα), για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων.
– Η πρόσκληση εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης, καθώς και άλλων συλλογικών φορέων.
– Οι δράσεις της ομάδας εργασίας θα υλοποιούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις διοικητικές διαδικασίες που ισχύουν στο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου Ρόδου.
-Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από:
• Τον κ. Ιωάννη Δ. Καμπούρη, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
• Την κα Δέσποινα Γιαννιού, προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας
• Τον κ. Κωνσταντίνο Κατσαρό, προϊστάμενο Τμήματος εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και ισότητας των φύλων
• Την κα Σοφία Μαντικού, προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας
• Τον κ. Νικόλαο Τριπολίτη, Εργατικό Κέντρο Ρόδου
• Την κα Δέσποινα Χατζηδιάκου, σύμβουλο Δημάρχου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• Την κα Μαρία Τσιμέττα
• Την κα Βασιλική Μπαρδοπούλου, ελεύθερη επαγγελματίας
Η διάρκεια της ομάδας εργασίας είναι ίση με την ολοκλήρωση του ανατεθέντος καθήκοντος αυτής και απαραιτήτως εντός της θητείας του δημάρχου.
Οι συνεδριάσεις και η εν γένει λειτουργία της (δράσεις, χρονοδιαγράμματα, αρμοδιότητες) θα πραγματοποιούνται στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ή στο Γραφείο του αντιδημάρχου κ. I. Καμπούρη.
Οι υπάλληλοι-μέλη της ομάδας, θα απασχολούνται για τους περιγραφόμενους σκοπούς, στο πλαίσιο των υπαλληλικών τους καθηκόντων και παράλληλα με τις έως σήμερα εν ισχύ υπαλληλικές τους υποχρεώσεις, εντός του ισχύοντος ωραρίου τους, χωρίς να δικαιούνται επιπλέον αμοιβή.
Οι πόροι της ομάδας εργασίας θα είναι από τους κωδικούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας.
Όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας δεν θα έχουν καμιά αξίωση αποδοχών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου