Τοπικές Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ρόδου

Την Παρασκευή 1/11 κάτοικοι και φορείς της Νότιας Ρόδου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Ρόδου για τις σοβαρές ελείψεις των δομών υγείας της περιοχής μας. Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την δοιηκήτρια του νοσοκομείου κ. Χατζηστρατη, όπου της δόθηκε το υπόμνημα αιτημάτων για την λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου.

Την κοινητοποίηση στήριξαν με ανακοίνωση τους και συμμετείχαν ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ, πράξη που δείχνει την ανάγκη να συντονιστεί ο αγώνας για τις υποδομές της δημόσια υγείας σε όλο το νησί. Επίσης στην κοινητοποίση συμμετείχαν οι πρόεδροι των χωριών μας και μέλη του ΔΣ του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Γενναδίου.

Στην συνάντηση που έγινε με την δοιηκήτρια του νοσοκμείου συμμετείχαν μέλη της επιτροπής αγώνα κατοίκων, οι προεδροι των χωριών μας και μέλη του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου. Από την συζήτηση αναδείχτηκαν οι ελείψεις σε προσωπικό που έχουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ρόδο, που οδηγούν όλα τα περιστατικά του νησιού να απευθύνονται στο νοσοκομείο. Επίσης αναδείχτηκε ότι και τι ίδιο το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικές ελείψεις σε προσωπικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μονάδα εντατική θεραπείας που λόγω της λήξης των συμβάσεων του προσωρινού προσοπικού, αναγκάζονται πολλά περιστατικά να τα μεταφέρουν στην Κρήτη με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Το συμπέρασμα που προέκυψε τελικά παρά τις διαφορετικές απόψεις είναι ότι χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας και η πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Π.Ι. Γενναδίου, στα Κέντρα Υγείας Έμπωνας, Αρχαγγέλου και στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα, στο νησί της Ρόδου που παράγεται τόσος πλούτος, οι δομές δημόσιας υγείας να βρίσκονται σε διάλυση και να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.

Ως επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, σε συντονισμό με όλους τους φορείς, συλλόγους και σωματεία που έχουν αντίστοιχα αιτήματα και διεκδικήσεις.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 04/11/2019

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου