Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας: Αυστηροποίηση ποινών και εναρμόνιση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα

Αυστηροποίηση ποινών και εναρμόνιση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι η κατεύθυνση των τροποποιήσεων που περιλαμβάνονται στις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο νόμου “Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις” σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλή στην οποία εισήλθε για επεξεργασία το σχέδιο νόμου, άσκησε κριτική στις αλλαγές που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και ζήτησε τις παρεμβάσεις όλων των πολιτικών κομμάτων , πριν ψηφιστούν οι Ποινικοί Κώδικες στην Ολομέλεια.

“Η προηγούμενη κυβέρνηση θυσίασε την μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την αναμόρφωση των Ποινικών Κωδίκων, αποφασίζοντας να τους ψηφίσει μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου” τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο ίδιος υπογράμμισε πως  ένας Ποινικός Κώδικας που πρέπει να συν διαμορφώνεται απ’ όλους “για να μην δημιουργεί καμία απορία σε κανένα”. Ενώ σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης δημιούργησαν “ερωτηματικά, πολύκροτες υποθέσεις οδηγήθηκαν σε μεγάλη αμφισβήτηση και προκάλεσαν  το κοινού περί δικαίου αίσθημα”. Ο κ. Τσιάρας μίλησε ακόμα για την ανάγκη τροποποίησης “αμφιλεγόμενων”  διατάξεων  που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την πλειοψηφία που της έδιναν οι δια επιστολών στήριξη βουλευτών που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί μετά την κοινοβουλευτική διάλυση των ΑΝΕΛ, προχώρησε στην κατάθεση και επεξεργασία των Ποινικών Κωδίκων, ενώ από την κοινοβουλευτική διαδικασία αποχώρησαν όλα τα κόμματα πλην των βουλευτών του Ποταμιού. “Εσείς αποφασίσατε να φύγετε, εμείς μαζί με τους βουλευτές του Ποταμιού μείναμε και προχωρήσαμε στην θαρραλέα αλλαγή των Κωδίκων που είχαν να αλλάξουν ογδόντα χρόνια” αντέτεινε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σπύρος Λάππας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε πως η “θέλουμε έναν ισορροπημένο Ποινικό Κώδικα” ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε ότι “προσβλέπει σε παραγωγικό πολιτικό διάλογο απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής”.

Μαρία Νταλιάνη

πηγή capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ