ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο αγωνιστικός προγραμματισμός των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τον προ­γραμ­μα­τι­σμό για τα Πα­νελ­λή­νια πρω­τα­θλή­μα­τα κο­λύμ­βη­σης ανα­κοί­νω­σε η Κο­λυμ­βη­τι­κή Ομο­σπον­δία Ελ­λά­δας, απο­στέλ­λο­ντας ήδη στα σω­μα­τεία τα σχε­τι­κά πρω­τό­κολ­λα διε­ξα­γω­γής τους.

Σύμ­φω­να με αυτό, τα Πα­νελ­λή­νια πρω­τα­θλή­μα­τα θα διε­ξα­χθούν σε μορφή τε­λι­κών σει­ρών στις επτά (7) Πε­ρι­φέ­ρειες για τις Ανα­πτυ­ξια­κές Κα­τη­γο­ρί­ες, ενώ το Εθνι­κό Πρω­τά­θλη­μα θα διε­ξα­χθεί ταυ­τό­χρο­να, σε Νότο (Αθήνα) και Βορρά (Θεσ­σα­λο­νί­κη), με τον ίδιο τρόπο.

Τα Κο­λυμ­βη­τή­ρια διε­ξα­γω­γής των αγώ­νων:

Ατ­τι­κή: ΟΑΚΑ

Θεσ­σα­λο­νί­κη: Πο­σει­δώ­νιο

Ηπεί­ρου: Εθνι­κό Ιω­αν­νί­νων

Πε­λο­πον­νή­σου: “Αντώ­νης Πε­πα­νός”, Πάτρα

Ανα­το­λι­κής Μα­κε­δο­νί­ας & Θρά­κης: Δη­μο­τι­κό Αλε­ξαν­δρού­πο­λης

Θεσ­σα­λί­ας: Ανοι­χτό Λά­ρι­σας

Κρή­της: Εθνι­κό Ηρα­κλεί­ου

Οι ημε­ρο­μη­νί­ες διε­ξα­γω­γής των Πρω­τα­θλη­μά­των, είναι:

Πα­νελ­λή­νιο Πρω­τά­θλη­μα Ανα­πτυ­ξια­κών Ηλι­κιών (Πα­μπαί­δων / Πα­γκο­ρα­σί­δων, Παί­δων / Κο­ρα­σί­δων, Εφή­βων / Νε­α­νί­δων): 25 – 29 Ιου­λί­ου

Οι δη­λώ­σεις συμ­με­το­χής έως τις 10 Ιου­λί­ου

Εθνι­κό Πρω­τά­θλη­μα

Α. Νότια Ελ­λά­δα (ΟΑΚΑ): 5-6 Αυ­γού­στου

Β. Βό­ρεια Ελ­λά­δα (Πο­σει­δώ­νιο): 5-6 Αυ­γού­στου

Δη­λώ­σεις συμ­με­το­χής έως τις 31 Ιου­λί­ου

Σχε­τι­κά με τις ανα­κοι­νω­θεί­σες, από το υφυ­πουρ­γείο Αθλη­τι­σμού, επι­χο­ρη­γή­σεις των Αθλη­τι­κών Ομο­σπον­διών για το 2020, η ΚΟΕ εξέ­δω­σε την ακό­λου­θη ανα­κοί­νω­ση:

“Με με­γά­λη έκ­πλη­ξη μας, χτες (3/6) γί­να­με κοι­νω­νοί των επι­χο­ρη­γή­σε­ων για το 2020, στις Αθλη­τι­κές Ομο­σπον­δί­ες.

Δια­πι­στώ­σα­με μά­λι­στα ότι, ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός της ΚΟΕ, σε σχέση με το 2019, είναι μειω­μέ­νος κατά 183.000 ευρώ, ή πο­σο­στό 8%.

Οι λόγοι δε της έκ­πλη­ξης μας αυτής, είναι:

  1. Τους προη­γού­με­νους μήνες, πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με με ικα­νο­ποί­η­ση ότι για τις επι­χο­ρη­γή­σεις των Αθλη­τι­κών Ομο­σπον­διών θα ισχύ­σει, πλέον, νέο αξιο­κρα­τι­κό, δια­φα­νές, αντι­κει­με­νι­κό και με με­τρή­σι­μους δεί­κτες, σύ­στη­μα αξιο­λό­γη­σης, που απο­τυ­πώ­νει την δρα­στη­ριό­τη­τα τους. Το γνω­στό μας πλέον σύ­στη­μα “Χίλων”.

Με δια­δι­κα­σί­ες του ίδιου του υφυ­πουρ­γεί­ου Αθλη­τι­σμού, στην αξιο­λό­γη­ση αυτή η ΚΟΕ ανα­δεί­χτη­κε ότι είναι η ΠΡΩΤΗ και με τη βούλα πια, Ελ­λη­νι­κή Αθλη­τι­κή Ομο­σπον­δία!!

Συ­νε­πώς τί­θε­ται το εύ­λο­γο ερώ­τη­μα. Η μεί­ω­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού της για το 2020, για την ΠΡΩΤΗ δη­λα­δή Αθλη­τι­κή Ομο­σπον­δία στη χώρα μας, συμ­βα­δί­ζει άραγε με ότι προ­βλέ­πει το σύ­στη­μα “Χίλων”;

Αυτή η απο­ρία μας γί­νε­ται ακόμη πιο έντο­νη από τη στιγ­μή που δια­πι­στώ­νου­με ότι αρ­κε­τές Αθλη­τι­κές Ομο­σπον­δί­ες, χα­μη­λό­τε­ρα και μα­κράν της ΚΟΕ στην αξιο­λό­γη­ση του συ­στή­μα­τος “Χίλων”, έλα­βαν αύ­ξη­ση της επι­χο­ρή­γη­σης τους!

  1. Η Ομο­σπον­δια, στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της για το 2020, που απέ­στει­λε στην ΓΓΑ σύμ­φω­να με τον νόμο, τον πε­ρα­σμέ­νο Οκτώ­βριο, πε­ριε­λάμ­βα­νε ίδια έσοδα της συ­νο­λι­κού ύψους 1.150.000 ευρώ.

Με την παν­δη­μία του covid – 19 και την οι­κο­νο­μι­κή, εκτός των άλλων, κα­τα­στρο­φή των σω­μα­τεί­ων μας που επέ­φε­ρε, η ΚΟΕ στο πνεύ­μα της αλ­λη­λεγ­γύ­ης να βοη­θη­θούν και να στη­ρι­χτούν στη δύ­σκο­λο αυτή πε­ρί­ο­δο που δια­νύ­ου­με, απο­φά­σι­σε (27/4) να τα απαλ­λά­ξει από την κα­τα­βο­λή πα­ρα­βό­λων κ.λπ, βάσει των οποί­ων βγαί­νει το ως άνω ποσό των ιδίων εσό­δων της.

Αυτή την οι­κο­νο­μι­κή απώ­λεια της ΚΟΕ, προς όφε­λος των Σω­μα­τεί­ων της, την υπο­λό­γι­σε άραγε το Υφυ­πουρ­γείο Αθλη­τι­σμού ως πε­ραι­τέ­ρω απώ­λεια εσό­δων της Ομο­σπον­δί­ας για το 2020; Όπως απο­δει­κνύ­ε­ται φυ­σι­κά και όχι.

  1. Λόγω της παν­δη­μί­ας του covid – 19 και της μα­ταί­ω­σης των συμ­με­το­χών των Εθνι­κών μας ομά­δων στις διε­θνείς διορ­γα­νώ­σεις, είναι βέ­βαιο ότι η ΚΟΕ θα απω­λέ­σει ένα επί πλέον ποσό 200.000 ευρώ από τους χο­ρη­γούς της, ως αυτό φαί­νε­ται στον κα­τα­τι­θέ­ντα προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της στη ΓΓΑ για το 2020

Με τα πιο πάνω δε­δο­μέ­να, η μεί­ω­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού της ΚΟΕ, κατά 183.000 ευρώ, ή 8%, είναι πολ­λα­πλά­σια αυτής για το 2020!

Ερω­τού­με λοι­πόν: Αυτή είναι η οι­κο­νο­μι­κή αρωγή και στή­ρι­ξη της Πο­λι­τεί­ας, προς την ΠΡΩΤΗ Αθλη­τι­κή Ομο­σπον­δία της χώρας, όπως το σύ­στη­μα “Χίλων” απέ­δει­ξε;

Για όσους μά­λι­στα το αγνο­ούν, η ΚΟΕ, ανα­πτύσ­σει και καλ­λιερ­γεί έξι (6) Αθλή­μα­τα, από τα οποία τα πέντε (5) Ολυ­μπια­κά, με 24 συ­νο­λι­κά Εθνι­κές Ομά­δες τους, με πλη­θώ­ρα διε­θνών κι εσω­τε­ρι­κών διορ­γα­νώ­σε­ων.

Της αξί­ζει άραγε τέ­τοια αντι­με­τώ­πι­ση, σ’ ότι αφορά την οι­κο­νο­μι­κή της επι­βρά­βευ­ση από την Πο­λι­τεία;

Εν τέλει, αυτό που εμείς συ­μπε­ραί­νου­με είναι ότι, οι ελ­πί­δες μας πως επι­τέ­λους θα υπήρ­χε στον Αθλη­τι­σμό αξιο­κρα­τι­κή και ίση με­τα­χεί­ρι­ση, με το πο­λυ­δια­φη­μι­σμέ­νο επι­κοι­νω­νια­κά σύ­στη­μα αξιο­λό­γη­σης “Χίλων”, ήταν τε­λι­κά “φρού­δες ελ­πί­δες”!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.