Μήνυμα ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσιο χώρο της, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ, έστειλε χαρακτηριστικά από τα Ψαρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού, ο κ. Καμμένος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα σύντομα θα εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτο και θα μετατραπεί σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου, και αργότερα πετρελαίου. «Όσο είμαστε ενωμένοι, είμαστε ανίκητοι», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή τελετή στα Ψαρά θα αποδοθούν τιμές στους ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα.

Για το σκοπό αυτό η πυραυλάκατος Μυκόνιος παρέλαβε από την Ύδρα την λήκυθο με την καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη και από τις Σπέτσες το οστεοφυλάκιο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. ενώ το πλήρωμα της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ παρέλαβε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τη λήκυθο όπου φυλάσσεται η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη. Τα ιερά κειμήλια μεταφέρθηκαν στα Ψαρά με την ομώνυμη φρεγάτα για την πραγματοποίηση της κεντρικής εκδήλωσης.

Πηγή: ant1news.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ