Σε συνέχεια δημοσιεύματος που φιλοξενούσε δηλώσεις του βουλευτή της Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα, οι λοιποί  μόνιμοι Καθηγητές (εκτός των δύο Καθηγητών που γνωρίζει ο κ. Κόνσολας) και  οι  ωρομίσθιοι Καθηγητές, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τις δηλώσεις που θέλουν την ΑΣΤΕΡ  να έχει κλείσει και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, αναφέρουμε τα εξής:

Η ΑΣΤΕΡ, όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά:

  • Στην ΑΣΤΕΡ φοιτούν σήμερα 242 σπουδαστές.

 

  • Η πρώτη σπουδάστρια που επέλεξε την εισαγωγή της σε αυτή τη Σχολή, εισήχθηκε με 17.916 μόρια και σήμερα δηλώνει περήφανη γι αυτή της την επιλογή.

 

  • Η βάση εισαγωγής στην ΑΣΤΕΡ το 2017-2018 ήταν 13.388 μόρια, πολύ μεγαλύτερη από τη βάση εισαγωγής όλων των υπόλοιπων τμημάτων ΑΤΕΙ κατεύθυνσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Πανεπιστημιακών Τμημάτων Τουρισμού.

 

  • 190 από τις μεγαλύτερες Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 5* και 4* υπέβαλαν αίτηση για να ασκηθούν πρακτικά οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ όλων των ετών, το καλοκαίρι του 2018, ενώ οι αιτούμενες θέσεις προς κάλυψη, είναι πολλαπλάσιες των σπουδαστών.

 

  • Στα γραφεία της ΑΣΤΕΡ και στο τμήμα που ασχολείται με τη Διασύνδεση , υποβλήθηκαν και φέτος όπως και κάθε χρόνο, αιτήσεις από τα μεγαλύτερα Ξενοδοχεία της Ρόδου, τα οποία εκφράζουν την επιθυμία τους να απασχολήσουν σε θέσεις στελεχών, απόφοιτους της Σχολής μας.

 

  • Οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ, σύμφωνα με έρευνες που γίνονται, απασχολούνται σε θέσεις ανώτερων στελεχών, σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι οι απόφοιτοι άλλων Σχολών δημόσιων ή ιδιωτικών, του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Θα ήταν φρονιμότερο λοιπόν, οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου και ιδιαιτέρως οι βουλευτές και τα στελέχη που θέλουν να ασχολούνται με το θέμα των Σχολών μας και αναφέρονται πολύ συχνά στη Σχολή, αν πραγματικά θέλουν την αναβάθμιση των Σχολών, να επισκέπτονται τη Σχολή, καθότι οι περισσότεροι από αυτούς που προβαίνουν σε αυτές τις δηλώσεις, δεν έχουν επισκεφθεί τη Σχολή για πάρα πολλά χρόνια και με αυτό τον τρόπο,  θα ανακαλύψουν εύκολα,  αρχικά ότι η Σχολή λειτουργεί και μάλιστα σε πολύ καλύτερα επίπεδα από πολλές Σχολές του Υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια θα θαυμάσουν το έργο που επιτελείται, στις αίθουσες και στα εργαστήρια, ακόμη και στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε, έργο το οποίο αναγνωρίζεται από όλη την τουριστική αγορά της Ρόδου και τολμάμε να πούμε και της Ελλάδας.

Παρακαλούμε η παρούσα να δημοσιευθεί στην εφημερίδα σας.

Οι Καθηγητές της ΑΣΤΕΡ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ