Ειδήσεις

DRV: Η Ελλάδα στην τριάδα των προορισμών που επιλέγουν οι Γερμανοί παραθεριστές το 2024

H Eλλάδα αποτελεί την τρίτη επιλογή των Γερμανών για διακοπές το καλοκαίρι του 2024, με βάση τις πωλήσεις, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Γερμανίας (DRV), η οποία παρουσιάστηκε σήμερα, στην έναρξη της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου, ΙΤΒ.

Για το καλοκαίρι του 2024, η Τουρκία τοποθετείται στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών διακοπών των Γερμανών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ισπανία. Ειδικότερα, η Τουρκία χώρα στον Βόσπορο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις οικογένειες με παιδιά.

Με αύξηση των πωλήσεων κατά 20%, η Ισπανία βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Τουρκία στη δεύτερη θέση, με το ήμισυ των κρατήσεων να αφορούν τη Μαγιόρκα, καταγράφοντας αύξηση κατά 29%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κατάταξη, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Αίγυπτος και η Πορτογαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κερδίζουν σε σημασία ως προορισμός καλοκαιρινών διακοπών, ανεβαίνοντας από τη 12η στην 9η θέση.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών παρουσιάζουν κατά κύριο λόγο διψήφια αύξηση, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Πολύ πάνω, όμως, από το μέσο όρο της αγοράς, που διαμορφώνεται στο +28% (εξαιρουμένων των κρουαζιέρων), είναι η αύξηση στην Τουρκία (39%), την Πορτογαλία (36%), τα ΗΑΕ (47%) και τις ΗΠΑ (42%).

Σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, η θέση των προορισμών της Ανατολικής Μεσογείου έχει ενισχυθεί αισθητά, που σημαίνει ότι το μερίδιο των πωλήσεων για την Ελλάδα και την Τουρκία αυξάνεται από 36% σε 44% το καλοκαίρι του 2024, έναντι του προ-πανδημικού 2019. “Αυτό δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει πολύ υψηλή ζήτηση για προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα και την Τουρκία, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πέρυσι”, είπε ο πρόεδρος της DRV, κ. Norbert Fiebig.

Αυξημένη η ζήτηση για διακοπές σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων

Παρόλο που το καλοκαίρι δεν είναι συνήθως η περίοδος αιχμής για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, πολυάριθμοι  μακρινοί προορισμοί παρουσιάζουν ζήτηση στη γερμανική αγορά, όπου 26% περισσότεροι ταξιδιώτες από πέρυσι έχουν ήδη κλείσει ένα ταξίδι μεγάλων αποστάσεων για το προσεχές καλοκαίρι.

Εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ, η Ναμίμπια (αύξηση 48%) και η Ιαπωνία (αύξηση 46%) παρουσιάζουν σημαντική αύξηση των πωλήσεων, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις διακοπών για τη Σρι Λάνκα και την Αυστραλία έχουν υπερδιπλασιαστεί, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Συνολικά, τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς στη γερμανική αγορά μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων καταγράφουν αύξηση των πωλήσεων κατά 31% το φετινό καλοκαίρι, σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Παρόλο, ωστόσο, που το επίπεδο των πωλήσεων των ταξιδιών μακρινών αποστάσεων έχει επανέλθει στα προ-πανδημικά επίπεδα (-1%), ο αριθμός των ταξιδιωτών εξακολουθεί να είναι 32% κάτω από το 2019.

“Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων έχουν επανέλθει σε καλό επίπεδο, αλλά δεν έχουν ακόμη ανακτήσει την προηγούμενη δυναμική τους”, σημείωσε ο κ. Fiebig.

Οι οικογένειες στρέφονται στις κρουαζιέρες

Οι πωλήσεις κρουαζιέρας παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση 41%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αποτελώντας όλο και πιο δημοφιλή επιλογή μεταξύ των οικογενειών. Με αύξηση 11% στους επιβάτες, σε σχέση με το 2019, ο τομέας της κρουαζιέρας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση στις οργανωμένες διακοπές στη γερμανική αγορά.

Το 37% του συνόλου των επισκεπτών κρουαζιέρας που έχουν κάνει κράτηση για το καλοκαίρι είναι οικογένειες, ενώ συνολικά ο αριθμός των επισκεπτών κρουαζιέρας που έχουν κάνει κράτηση έχει ήδη ξεπεράσει ελαφρώς το επίπεδο του 2019.

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί των Γερμανών για το 2024, σύμφωνα με τις πωλήσεις, είναι:

Τουρκία
Ισπανία
Ελλάδα
Αίγυπτος
Πορτογαλία
Ιταλία
Τυνησία
Βουλγαρία
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μαλδίβες

Τα στοιχεία προέρχονται από τον πάροχο υπηρεσιών δεδομένων Travel Data + Analytics, και βασίζονται σε δεδομένα κρατήσεων κλασικών ταξιδιωτικών γραφείων και διαδικτυακών πυλών.

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου