Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης: «Προσπαθούμε να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά»

Στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα επιβαρύνει τα νησιά με ένα ακόμη μέτρο, όπως αυτό της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, λόγω του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβαση στο Mega.

Όπως επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης, «εξετάζουμε το θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ιδιαίτερα σε ευαίσθητες εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά περιοχές» προσθέτοντας πως η η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτό το μέτρο με τους θεσμούς και «ελπίζω να υπάρξει θετική κατάληξη».

Αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε πως υπάρχει καθυστέρηση ενός μηνός, που αποτελεί κυρίως δική του ευθύνη και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί οι διμηνιαίες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου να γίνουν μηνιαίες και περισσότερες, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων μέσα στη χρονιά. «Η πρώτη δόση», συμπλήρωσε, «ελπίζουμε πως θα είναι το Μάιο».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί τελικά με τις αποδείξεις, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι θα κατατεθούν άμεσα νομοσχέδια, στα οποία θα υπάρξει διάταξη για όσους έχουν δικαίωμα αφορολόγητου να χτίζουν ένα ποσοστό αυτού με πλαστικό χρήμα, για το οποίο δεν θα χρειάζεται να κρατούν αποδείξεις. Εκτίμησε, δε, πως τα νομοσχέδια αυτά θα κατατεθούν εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε επίσης στη διάταξη που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όλες οι δωρεές, είτε σε είδος είτε σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών, που έγιναν ή θα γίνουν από εδώ και πέρα σε φορείς του Δημοσίου θα απαλλαγούν από ΦΠΑ.

«Δευτέρα ή Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή και ελπίζω να ψηφιστεί ομόφωνα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός. Γενικότερα, ωστόσο, υπογράμμισε πως οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις, ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

To BHMA

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου