Ειδήσεις

Στις 12.000 οι θέσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις ειδικές κατηγορίες

Σε 12.000 αναμένεται να ανέλθουν οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών των Πανελλαδικών οι οποίοι θα εισαχθούν σε τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ σε πρόσθετο αριθμό θέσεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εφέτος θα διατεθεί το 20% των θέσεων επί του συνολικού αριθμού εισακτέων στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια.

Οι υποψήφιοι σε αρκετές περιπτώσεις εισάγονται με χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με αυτούς που διεκδικούν τις θέσεις της γενικής σειράς (90%).

Οι διαφορές -κυρίως για την κατηγορία των πολυτέκνων- είναι σε κάποιες περιπτώσεις τεράστιες, φθάνοντας σε τμήματα μεσαίων βαθμολογιών ακόμη και τα 3.000 μόρια.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών για την εισαγωγή τους στον επιπλέον αριθμό θέσεων, που καθορίζονται αποκλειστικά για αυτούς, κρίνονται αρχικά με το σύνολο των μορίων της βαθμολογίας τους για τις θέσεις της γενικής σειράς κάθε σχολής ή τμήματος που δηλώσουν στις προτιμήσεις του μηχανογραφικού τους δελτίου και εφόσον δεν εισαχθούν με τη γενική σειρά, στη συνέχεια κρίνονται για τις θέσεις της ειδικής κατηγορίας στην οποία υπάγονται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου