Ειδήσεις

Χ. Κόκκινος: Να σταματήσει η αποδόμηση των υπηρεσιών ΙΚΑ στα νησιά

Συνάντηση εργασίας με το Γιάννη Χαρίτο, Πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ Σύρου, είχε στις 4/3/2014 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος από τους συμβούλους κ. Δαδάο Μάκη και Παπαμανώλη Γιώργο.
Στη συνάντηση έγινε αναφορά στις «διαλυτικές» τάσεις που εμφανίζουν τα καταστήματα του ΙΚΑ στα νησιά μας, την απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τις περικοπές στις συντάξεις και τη δυσβάσταχτη αύξηση της οικονομικής συμμετοχής στα φάρμακα.

O περιορισμός των δωρεάν παροχών στην υγεία και η διαρκής επιβάρυνση της καθημερινότητας δημιουργούν ένα αρνητικό και ασφυκτικό κλίμα στη ζωή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Με δεδομένο ότι οι κάτοικοι των νησιών μας δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας και η πρόσβαση στο αγαθό της υγείας πρέπει να είναι απρόσκοπτη επιβάλλεται να εφαρμοστούν επιτέλους οι νησιωτικές πολιτικές και να μην καταστούν «γράμμα κενό περιεχομένου». Να δοθούν κίνητρα στους υπηρετούντες στα νησιά μας και να στελεχωθούν – και όχι να κλείσουν – τα καταστήματα του ΙΚΑ.

• Κατά την παραμονή του στην Ερμούπολη ο κ. Κόκκινος επισκέφθηκε και το ΚΑΠΗ του Δήμου Σύρου όπου είχε συνάντηση και αντάλλαξε απόψεις με τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.

Χαράλαμπος Κόκκινος Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου