Ειδήσεις

2,5 εκατ. Γερμανοί τουρίστες αναμένονται στην Ελλάδα

Ολική επαναφορά στην παραδοσιακή αγορά της Γερμανίας πραγματοποιεί η χώρα, στοχεύοντας να υποδεχθεί 2,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες το 2014, από 2,27 εκατ. το 2013. Με βάση τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, η οποία εγκαινιάστηκε στο Βερολίνο, η αύξηση στις προκρατήσεις «κυμαίνεται από 10% έως και 20% και σε ορισμένους Tour Operator το ξεπερνά», σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Στην Κρήτη η περυσινή μεγάλη άνοδος κατά 18% (3.340.000 αφίξεις) αναμένεται να συνεχιστεί το 2014 με αύξηση 10%, με τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών να αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.000. Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιωνή «στόχος πλέον είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στους μήνες του φθινόπωρου και της Άνοιξης. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει δεσμεύσει για τη φετινή τουριστική περίοδο 10 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των υποδομών του νησιού».

Καλύτερα από πέρυσι αναμένεται να κινηθεί η γερμανική αγορά και προς τη Ρόδο, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ροδιακού Οργανισμού Τουρισμού Χαράλαμπο Παλογιαννίδη, ο οποίος τονίζει ότι η σημαντική αύξηση των προκρατήσεων στον τουρισμό έχει να κάνει και με την επιδίωξη των μεγάλων τουριστικών οργανισμών να γεμίσουν τα ξενοδοχεία με την έκπτωση που ισχύει για τις κρατήσεις που γίνονται τον χειμώνα. Ο ίδιος εκφράζει φόβους για την επίπτωση στον ελληνικό τουρισμό από την ρωσο-ουκρανική κρίση, καθώς η μεγάλη υποτίμηση του ρουβλίου κάνει ακριβό τον ελληνικό προορισμό. Σημειώνεται ότι το 2013 μόνο η Ρόδος δέχτηκε περί τους 280.000 Ρώσους τουρίστες και 25.000 Ουκρανούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σαντορίνη με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού Μανώλη Καραμολέγκο να κάνει λόγο για αύξηση κατά 20% των προκρατήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία (λόγω των δυο νέων πτήσεων εβδομαδιαίως που έχει καθιερώσει η British Airways) και 40% από την Αυστρία.

Σκανδιναβία, Γαλλία και Αυστρία αναμένεται να κινηθούν με διψήφιο ποσοστό ανόδου προς τη Νάξο, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού Ιωάννη Μαργαρίτη να προσδοκά αύξηση των ποσοστών στις αφίξεις τουριστών και από την Γερμανία.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB, που ολοκληρώνεται στις 9 Μαρτίου, η ελληνική κουζίνα θα δώσει το παρόν, με την ομάδα των chef της Aldemar, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ομίλου «Greece on a Dish» και σύμμαχο τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου