Ειδήσεις

Δυνατός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Σαντορίνη – Η μεγαλύτερη δόνηση ως τώρα στην περιοχή

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:09 της Τετάρτης στην περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ. Αν δεν αλλάξουν οι υπολογισμοί για το μέγεθος της δόνησης, θα είναι ο μεγαλύτερος σεισμός ως τώρα στην περιοχή.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους κατοίκους που παραμένουν στο νησί της Σαντορίνης.

Έντονη σεισμική ακολουθία
Στις 21:00 είχε νέα δόνηση μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Νωρίτερα, στις 19:47, είχε σημειωθεί σεισμός, μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.

Η δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 19,4 χλμ., σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σε επίκεντρο που υπολογίζεται στα 16 χλμ. ΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.