Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση νόμου για αύξηση κατώτατου μισθού 7,5%

Πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέθεσε την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση προβλέπει αύξηση κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του κατώτατου μισθού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, μέσω εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από 1.1.2022. Προβλέπει, επίσης, την καθολική επανίσχυση του επιδόματος γάμου.

«Στόχος μας είναι η πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το συντριπτικό πλήγμα του δευτέρου μνημονίου και η ενίσχυση της βιοποριστικής λειτουργίας του μισθού» αναφέρει η αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρώνει ότι «μετά την αύξηση κατά 11% το 2019 και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η δυναμική αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να συνεχιστεί. Τούτο συνιστά την ελάχιστη προϋπόθεση, ώστε η οικονομική ανάπτυξη που σημειώνεται στη χώρα να μην αφορά τους ελάχιστους αλλά τους πολλούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα πυρά του κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «με την υπαναχώρηση ακόμα και από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μία ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, αποδεικνύει πόσο κενό περιεχομένου ήταν το σύνθημά της για «πολλές και καλές δουλειές» και καταλήγει: «Από την πλευρά μας, καταθέτουμε μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση με μέριμνα την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και καλούμε κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της».

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε την Τρίτη πως η κυβέρνηση προωθεί τις διαδικασίες για αύξηση του κατώτατου μισθού. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως σε πρώτη φάση η αύξηση δεν θα ξεπερνά το 4% με 5%.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου