Τοπικές Ειδήσεις

Στάσεις εργασίας στη ΡΟΔΑ

Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του κλάδου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΡΟΔΑ κ. Μανώλης Κοντουδάκης: «Ακολουθώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Μεταφορών Ελλάδας για 24ωρη απεργία, εμείς συμμετείχαμε με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας το πρωί και το απόγευμα. Με αυτές τις κινητοποιήσεις ο κλάδος αντιδρά στο πολυ-νομοσχέδιο που κατατέθηκε για μια σειρά από αλλαγές που έχουν σχέση με τα θεσμικά και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Αυτά αναφέρονται γενικότερα στις συγκοινωνίες γι αυτό και μας αφορά. Με την ευκαιρία αυτή, πραγματοποιήσαμε και την γενική μας συνέλευση (άτυπη) αφού η τακτική μας γ.σ. έχει οριστεί για το τέλος του τρέχοντος μηνός. Στην συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος της ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Τσίκκης στον οποίο θέσαμε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, είτε εργασιακά, είτε θέματα που αφορούν στην επιχείρηση».
Αναφερόμενος σε θέματα επάρκειας προσωπικού ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό, ο κ. Κοντουδάκης δήλωσε: «Οι προσλήψεις είναι κάθε χρόνο οι ίδιες. Βγαίνουν δύο προκηρύξεις κατά την διάρκεια κάθε χρονιάς –η μία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται μία ακόμη.
Πρόκειται για 22 άτομα που θα προσληφθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου (21 οδηγοί, ένας μηχανικός) –ένας αριθμός που φυσικά, δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της σεζόν. Αρχές Απριλίου αναμένουμε και την επόμενη προκήρυξη ώστε να γίνει μια κατανομή για να καλύψουμε τα κενά και να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΕΣ ΡΟΔΑ
Μιλώντας στην «δ» ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Τσίκκης, περιέγραψε τον προγραμματισμό και τα επόμενα βήματα της επιχείρησης ενώ αναφέρθηκε στις καινοτόμες υπηρεσίες που θα προσφέρονται στο κοινό.
«Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ επιτελεί και κοινωνικό έργο, ανήκουσα στον Δήμο Ρόδου. Γι αυτό και πρέπει να υπάρχει για να προσφέρει υπηρεσίες τόσο στους δημότες, όσο και στους επισκέπτες μας. Όσον αφορά στον προγραμματισμό μας ως νέα διοίκηση, τα επόμενα βήματα είναι πρωτίστως ο εκσυγχρονισμός του στόλου, ο οποίος με τα χρόνια έχει απαξιωθεί.
Γι αυτό και μέσα σε αυτό το χρόνο θέλουμε να ανανεώσουμε το 50% του στόλου. Ήδη αναμένουμε να παραλάβουμε 4 λεωφορεία (μεταχειρισμένα – ανασκευασμένα). Επίσης, τοποθετήσαμε (πιλοτικά) δωρεάν ίντερνετ (wi-fi) στα οχήματά μας, ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες το σύστημα τηλεματικής: δηλαδή οι ανακοινώσεις άφιξης και αναχώρησης των λεωφορείων από κάθε στάση. Μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, βάζουμε σε λειτουργία και το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα διευκολύνει τόσο τους δημότες μας όσο και τους ξένους επισκέπτες του νησιού μας. Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορεί να ενημερώνεται ο επισκέπτης μας και διαδικτυακά, ώστε να ξέρει πώς να το προμηθεύεται και μέσω ίντερνετ» όπως τόνισε. Για τα δύο μικρά λεωφορεία τα οποία είχε αγοράσει η ΡΟΔΑ πριν την παραλαβή της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου, ο κ. Τσίκκης είπε ότι αυτή την περίοδο διευκολύνουν την μεταφορά των μαθητών και το καλοκαίρι –με πρόταση του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη- θα δρομολογηθούν στην πόλη για να διευκολύνουν όσους θέλουν να μετακινούνται στο λιμάνι, στην Μεσαιωνική Πόλη, στο Μανδράκι και φυσικά στο κέντρο.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Ο κ. Τσίκκης αναφέρθηκε και στις απολυμάνσεις των λεωφορείων ως μέτρο προστασίας και με αφορμή την επιδημία της γρίπης.
«Όπως γνωρίζετε, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως στα λεωφορεία, λόγω του συνωστισμού και του όγκου των επιβατών, υπάρχει φόβος μετάδοσης ιών κ.λπ.
Γι αυτό κι εμείς θεωρήσαμε επιβεβλημένο να παρέχουμε τις σωστές συνθήκες υγιεινής τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.
Ζήτησα λοιπόν να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση απολυμάνσεις σε όλα τα οχήματα της ΡΟΔΑ, με σύγχρονα μέσα και με πρωτόκολλο που θα δίνει την δυνατότητα –ακόμη και αυτή η εναλλαγή των επιβατών, να μην επιβαρύνει την ατμόσφαιρα του λεωφορείου για να μην μεταδίδονται ιοί.
Είναι ακριβώς το ίδιο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να παρέχουμε αυτή την ασφάλεια σε όλους όσους χρησιμοποιούν τα λεωφορεία μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου