Τοπικές Ειδήσεις

“Σύσκεψη για προσλήψεις στις δομές Υγείας στα χωριά της Ρόδου και στο ΕΚΑΒ”

Η κατάσταση των υποδομών δημόσιας υγείας σε όλη την ύπαιθρο του νησιού μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Τα κέντρα υγείας Έμπωνας, Άρχαγγέλου καθώς και το Π.Ι. Γενναδίου αδυνατούν λόγω της υποστελέχωσης να ανταποκριθούν σε απλά επείγοντα περιστατικά, παραπέμποντας τα στο νοσοκομείο Ρόδου με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτή η καθυστέρηση για την υγεία των ασθενών. Έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλες μαρτυρίες ανθρώπων τραυματισμένων στην άσφαλτο να περιμένουν για πάνω από μία ώρα το ΕΚΑΒ.

Στην Ρόδο των πεντάστερων πολυτελών ξενοδοχείων, των επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ , στην Ρόδο που παράγεται τεράστιος πλούτος, η υγεία και η ζωή των εργαζομένων και του λαού έρχεται σε δεύτερη μοίρα τόσο για την σημερινή όσο και για την προηγούμενη κυβέρνηση. Για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που έγιναν αλλά και αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν, βρέθηκε και θα βρεθεί άφθονο κρατικό χρήμα να τις στηρίξει πολύμορφα, όμως για την υγεία του λαού για το κράτος δεν υπάρχει ευρώ!

Μια μόνο χαρακτηριστική απόδειξη των παραπάνω αποτελεί ότι στο νοσοκομείο Ρόδου που «σηκώνει» το κύριο βάρος στο νησί, υπάρχουν πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών. Ταυτόχρονα σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων αλλά και των γιατρών του νοσοκομείου Ρόδου η μονάδα εντατική θεραπείας δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά λόγο της υποστελέχωσης.

Η μόνη λύση για όλους εμάς που αγανακτούμε με αυτή την κατάσταση είναι να οργανωθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις για να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου για εμάς και για τα παιδιά μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς των δημοτικών ενοτήτων Νότιας Ρόδου, Λινδίων, Αρχαγγέλου, και Αταβύρου, σε σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουμε τον αγώνα μας για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα κέντρα υγείας Αρχεγγέλου, Έμπωνας και στο Π.Ι. Γενναδίου. Επιπλέον ζητάμε την άμεση συγκρότηση μόνιμων μονάδων ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση όλο τον χρόνο σε κάθε δημοτική ενότητα του νησιού μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και των γιατρών του νοσοκομείου της Ρόδου, για προσλήψεις εδώ και τώρα, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

Κλείνοντας καλούμε στην σύσκεψη όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και όλα τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/02 στην πόλη της Ρόδου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργατικού κέντρου στις 18:00.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 04/02/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου