Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Ροδίνι θα πραγματοποιηθεί η περιφερειακή σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής, για τη στήριξη υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει σταλεί από το κόμμα.
Οι συνεδριάσεις για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους Δήμους θα γίνουν ξεχωριστά και η αρχή θα γίνει, από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Στην περιφερειακή σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανήκουν στο ΚΙΝ.ΑΛ καθώς και οι πρόεδροι φορέων που είναι προσκείμενοι στον χώρο της κεντροαριστεράς, τα μέλη της ΚΠΕ από την περιοχή ευθύνης της Νομαρχιακής Επιτροπής, τα μέλη των Τ.Ο. και ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα γίνει η συνεδρίαση και για την στήριξη υποψηφίων δημάρχων.
Ήδη με σχετική εγκύκλιο που εστάλη, έχουν δοθεί οι κατευθυντήριες γραμμές στα τοπικά κομματικά όργανα για τον τρόπο που θα κινηθούν ανά Περιφέρεια και ανά Δήμο.
Όπως εκτιμούν στο ΚΙΝ.ΑΛ. η περίοδος των επόμενων μηνών είναι η πλέον κρίσιμη πολιτικά, αφού η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή τον Μάιο του 2019 και ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, έχει ήδη προσδώσει χαρακτηριστικά έντονης και πιθανόν παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.
Το Κίνημα Αλλαγής με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, έχει καθορίσει το σχεδιασμό του και τη γραμμή της αυτόνομης πολιτικής πορείας και παρέμβασης ως αναγκαία συνθήκη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης για αυτόνομη πολιτική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής, υπάρχει η εκτίμηση ότι πρέπει τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους μεγάλους Δήμους να στηριχθούν υποψήφιοι του χώρου, που πιστεύουν στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Το Κίνημα Αλλαγής ξεκινά επίσημα την διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής προσέγγισης των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση με στόχο μέσα από διαδικασίες διαλόγου και διαβούλευσης, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για τις Περιφέρειες και τους Δήμους των εδρών Περιφερειών. Ήδη έχει αποφασιστεί:
– Η αξιολόγηση, χωρίς να αναζητηθούν νέες υποψηφιότητες, όλων των στελεχών του χώρου, που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής και είναι εν ενεργεία δήμαρχοι και περιφερειάρχες και επιθυμούν τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής. Όπου η αξιολόγηση είναι θετική, το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τις υποψηφιότητες τους και θα συνδράμει την προσπάθεια τους. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά όπως στις υπόλοιπες περιπτώσεις μη εκλεγμένων στελεχών του χώρου.
– Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας που έχει εγκριθεί.
Το Κίνημα Αλλαγής, όπως δηλώνουν στελέχη του, θα δώσει δυναμικό “παρών” σε όλες τις Περιφέρειες επικεφαλής και παρατάξεις, υπηρετώντας το τρίπτυχο ΝΙΚΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Αντικείμενο των Περιφερειακών Συσκέψεων είναι αποκλειστικά οι εκλογές β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα:
Α) Πολιτικό πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής για την Αυτοδιοίκηση, την αποκέντρωση και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Β) Προτάσεις για τον επικεφαλής του συνδυασμού μας και διαδικασίες αξιολόγησης των στελεχών που θα προταθούν και επιθυμούν να ηγηθούν στους συνδυασμούς που θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής στην Περιφέρεια.
Γ) Η συμβολή του Κινήματος Αλλαγής στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και των τοπικών και περιφερειακών προγραμμάτων.
Σε ό,τι αφορά τους Δήμους, η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για τους Δήμους των εδρών Νομών ανεξαρτήτως πληθυσμού, αλλά και τους Δήμους άνω των 40.000 ανεξάρτητα αν δεν είναι έδρες Νομών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ