Ειδήσεις

AEGEAN – Διευκρινιστική απάντηση σε δημοσίευμα για πτήσεις της Olympic Air

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σύγκρουση δύο αεροσκαφών της Olympic Air πάνω από την Κέα, στις 7 Αυγούστου, εξέδωσε η AEGEAN. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύγκρουση απετράπη την τελευταία στιγμή εξαιτίας της ενεργοποίησης του TCAS (σύστημα αποφυγής εναέριας σύγκρουσης).

H AEGEAN υπογραμμίζει ότι ο τρόπος που περιγράφεται τόσο το συμβάν όσο και η «δήθεν απόκρυψη» του συμβάντος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, “είναι απόλυτα παραπλανητικά και επιζήμια για το αίσθημα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, αφού με ανεύθυνο τρόπο δημιουργούν μια εντελώς λανθασμένη εικόνα της πραγματικότητας για το συγκεκριμένο συμβάν”.

Η ανακοίνωση της AEGEAN:

“Σχετικά με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, που αναφέρεται με ιδιαίτερα δραματοποιημένο και παραπλανητικό τρόπο σε συμβάν που αφορά πτήσεις της Olympic Air στις 07/08, ενημερώνουμε για τα εξής:

Όπως προβλέπεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η εταιρεία μας ακολουθώντας ρητά τις σχετικές διαδικασίες ενημέρωσης των ρυθμιστικών αρχών, υπέβαλε τις σχετικές αναφορές με Ref No. OR- 0000000000224430 και ΟR-0000000000224437 στις αρχές (ΑΠΑ), ήδη από τις 08/08, λειτουργώντας με απόλυτη διαφάνεια, άμεσα, έγκαιρα και άρτια εντός πλαισίου για την ενημέρωση των αρχών, όπως είναι και η υποχρέωσή της, χωρίς να αποκρύψει κάτι, αντίθετα με τα όσα αναφέρονται και υπονοούνται στο εν λόγω πρωτοσέλιδο.

Ταυτόχρονα όμως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημάνουμε ότι τόσο η εκπαίδευση και οι διαδικασίες των πιλοτών μας όσο και τα τεχνολογικά συστήματα των σύγχρονων αεροσκαφών (σύστημα TCAS) είναι τέτοια, που λειτουργούν έγκαιρα, με ασφάλεια και αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε περίπτωση αεροσκάφος βρεθεί σε σύγκλιση πορείας ή ύψους με άλλο αεροσκάφος, επικοινωνώντας μάλιστα αυτόματα ταυτόχρονα και με το σύστημα οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου αεροσκάφους που μπορεί να επηρεάζεται, ώστε να υπάρξει συντονισμένα η κατάλληλη αντίδραση από τους χειριστές των αεροσκαφών. Αυτό συνέβη έγκαιρα και στην περίπτωση αυτή, χωρίς να δημιουργηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Ως εκ τούτου, ο τρόπος που περιγράφεται τόσο το συμβάν όσο και η «δήθεν απόκρυψη» στο εν λόγω πρωτοσέλιδο, είναι απόλυτα παραπλανητικά και επιζήμια για το αίσθημα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, αφού με ανεύθυνο τρόπο δημιουργούν μια εντελώς λανθασμένη εικόνα της πραγματικότητας για το συγκεκριμένο συμβάν”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου