Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Νότιας Ρόδου για την κινητοποίηση στην Γλύστρα την Κυριακή 5/9

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται ενάντια στην ιδιωτική κατασκευή στην παραλία Γλύστρα της Λάρδου. Ήδη έχουν συγκεντρωθείστο διαδίκτυο 750 υπογραφές συμπολιτών μας με αίτημα την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλο και περισσότερο πως είτε με “νόμιμο” είτε με παράνομο τρόπο, γίνονται διάφορες κατασκευές από μεγάλους επιχειρηματίες του τουρισμού, στις παραλίες του νησιού μας. Αυτές οι κατασκευές οδηγούν σε μια ντε φάκτο ιδιωτικοποίηση των αιγιαλών, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε αλλοίωση της ομορφιάς τους φυσικού τοπίου.

Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι τις παραλίες του νησιού μας, κινούνται μεθοδευμένα και με σχέδιο εδώ και πολύ καιρό, έχοντας “γερές πλάτες”. Ο μόνος τρόπος να τους εμποδίσομε είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας.

Θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να μπει επιτέλους φρένο σε αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να μπορούμε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε τις θάλασσες μας “χωρίς εισιτήριο” αλλά και για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια καλύτερη Ρόδο.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή:

• Να κατεδαφίσουν την συγκεκριμένη αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα και όπου αλλού υπάρχει αντίστοιχη αυθαιρεσία.

• Να διασφαλιστεί η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του νησιού.

 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05/09 στις 11:00 στον κεντρικό δρόμο στην είσοδο της παραλίας Γλύστρας.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 01/09/2021

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Σταύρος Αγγέλου    05.09.2021 09:45

    Ας καταλάβουν κάποιοι πως η φύση ανήκει σε όποιον την σέβεται, και όχι σε κάποιες τσέπες !!

Σχολιασμός άρθρου