Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία ΕΚΑΒ Ρόδου για την αναστολή καθηκόντων ανεμβολίαστων υγιεινομικών

Από 1η Σεπτεμβρίου 2021 όπως προβλέπεται βάση του άρθρου 206 του νόμου 4820/2021 οι υγειονομικοί υπάλληλοι οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν ή δεν νόσησαν με Covid-19, έχουν βγει σε αναστολή.

Τα κενά που δημιουργήθηκαν στους Τομείς Ρόδου-Κω-Καλύμνου είναι 8, 2 και 1 άτομα αντιστοίχως, σύμφωνα και με την ανάρτηση του σχετικού πίνακα που έγινε στο διαύγεια.

Το άρθρο 207 του ν.4820/2021 προβλέπει ότι τα κενά που θα δημιουργούνταν στις παραπάνω περιπτώσεις θα καλύπτονταν άμεσα με νέες προσλήψεις προσωπικού αντίστοιχης ειδικότητας και αναλογικά.

Με πολύ μεγάλη λύπη και απογοήτευση, διαπιστώσαμε ότι με το άνοιγμα της πλατφόρμας του υπουργείου δεν έχουν προβλεφθεί καθόλου θέσεις ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων για όλο το Παράρτημά μας.

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι δεν έχει γίνει μέριμνα για τη στελέχωση των κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν στα πληρώματα ασθενοφόρου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο ήδη υποστελεχωμένο παράρτημα προστίθενται νέα κενά και έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός ασθενοφόρων που επιχειρούν ανά βάρδια.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν της επείγουσας κατάστασης για την ταχεία αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

 

Εκ του εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου:

Ο πρόεδρος Φ. Χατζησταμάτης

Η Γραμματέας Λ. Σαλαώρα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου