ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ενωμένοι και με δουλειά θα φτάσουμε ψηλά»

news room 4 λεπτά ανάγνωση
ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Η συ­νέ­ντευ­ξη τύπου του νέου προ­πο­νη­τή του Δια­γό­ρα, Στάθη Φαρ­μα­κί­δη, κατά τη διάρ­κεια της οποί­ας ο τε­χνι­κός των «κυα­νέ­ρυ­θρων» ανέ­λυ­σε το πλάνο του για την επι­στρο­φή του «γη­ραιού» στις με­γά­λες κα­τη­γο­ρί­ες του ελ­λη­νι­κού πο­δο­σφαί­ρου, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στη Λέσχη του συλ­λό­γου.

Το «παρών» έδωσε σύσ­σω­μη η διοί­κη­ση του Δια­γό­ρα, πλην του προ­έ­δρου κ. Στε­φα­νί­δη, ο οποί­ος απου­σί­α­ζε για επαγ­γελ­μα­τι­κούς λό­γους, με τον κ. Νίκο Σαβ­βα­ΐ­δη να είναι αυτός που «ανέ­λα­βε» την πα­ρου­σί­α­ση του Στάθη Φαρ­μα­κί­δη και τον πρό­λο­γο της συ­νέ­ντευ­ξης ανα­φέ­ρο­ντας τα εξής:

«Ο λόγος της ση­με­ρι­νής συ­νέ­ντευ­ξης είναι η πα­ρου­σί­α­ση του Στάθη Φαρ­μα­κί­δη ως το νέο προ­πο­νη­τή της ομά­δας μας. Ο Στά­θης απο­τε­λεί ομό­φω­να την από­φα­ση του διοι­κη­τι­κού μας συμ­βου­λί­ου, έχει πάρει δη­λα­δή μια ισχυ­ρή εντο­λή, για να είναι το από­λυ­το «αφε­ντι­κό» στην ομάδα του Δια­γό­ρα και όταν λέμε το «από­λυ­το» το εν­νο­ού­με πραγ­μα­τι­κά. Τα πολλά λόγια είναι φτώ­χια και αφήνω τον Στάθη να σας πει τα πε­ραι­τέ­ρω».

Ακο­λού­θως το λόγο πήρε ο Στά­θης Φαρ­μα­κί­δης, που είπε:

«Θα ήθελα να ευ­χα­ρι­στή­σω τη διοί­κη­ση της ομά­δας για την τιμή που μου έκα­ναν να βρί­σκο­μαι στη θέση του προ­πο­νη­τή της αν­δρι­κής ομά­δας. Είμαι στον σύλ­λο­γο του Δια­γό­ρα από πέ­ρυ­σι, όμως στην οι­κο­γέ­νεια ανήκω από τότε που γεν­νή­θη­κα.

Η φι­λο­σο­φία μου για την ομάδα θα πα­ρα­μεί­νει ίδια, από την πρώτη στιγ­μή που ασχο­λή­θη­κα με την προ­πο­νη­τι­κή, η φι­λο­σο­φία μου πα­ρα­μέ­νει ίδια. Είναι η δου­λειά και μέσα από τη δου­λειά θέλω η ομάδα να απο­κτή­σει τη δυ­να­μι­κή για να μπο­ρέ­σου­με στη δια­δρο­μή να δούμε που μπο­ρεί να φτά­σει.

Η δια­δρο­μή της ομά­δας θα είναι τέ­τοια, που ευ­ελ­πι­στώ να φτά­σου­με όσο το δυ­να­τόν ψη­λό­τε­ρα για να έχει και ο φί­λα­θλος του Δια­γό­ρα αυτό που του αξί­ζει. Όσον αφορά την ομάδα θα προ­σπα­θή­σου­με να έχει μια συ­γκε­κρι­μέ­νη αγω­νι­στι­κή ταυ­τό­τη­τα με ένα ιδιαί­τε­ρο στοι­χείο, την επι­θυ­μία για νίκη. Αυτό το στοι­χείο θέλω να το έχει η ομάδα και κάθε παί­κτης ξε­χω­ρι­στά. Είναι η λε­πτο­μέ­ρεια που κάνει τη δια­φο­ρά. Αυτό θέλω να εμπε­δώ­σουν όλοι οι πο­δο­σφαι­ρι­στές που θα επι­λε­γούν να «υπη­ρε­τή­σουν» την ομάδα, διότι θα είναι αυτοί που θα ση­κώ­σουν το βάρος και θα είναι ο κα­θρέ­φτης της δου­λειάς που θα κά­νου­με και των στό­χων που θα θέσει η διοί­κη­ση κι εγώ. Αυτοί θα μα­τώ­νουν στο γή­πε­δο και που θα έχουν την στή­ρι­ξη όλων μας για να μπο­ρέ­σουν να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν τα όνει­ρα μας.

Θα έχουν βέ­βαια ένα δύ­σκο­λο έργο, όμως εμείς εί­μα­στε εδώ για να συ­μπα­ρα­στα­θού­με σε αυτή τη δου­λειά. Η υπό­σχε­ση μου λοι­πόν στον κόσμο του Δια­γό­ρα είναι συ­γκε­κρι­μέ­νη. Θα δου­λέ­ψου­με σε όλα τα επί­πε­δα ενω­μέ­νοι για να φτά­σου­με την ομάδα ψηλά και θα την φτά­σου­με. Χωρίς βια­σύ­νη, αλλά με σχέ­διο. Δου­λεύ­ου­με πάνω σε συ­γκε­κρι­μέ­νο πλάνο, έχου­με συ­γκε­κρι­μέ­νη φι­λο­σο­φία και έχου­με κοινό όραμα.

Θα ήθελα να επι­ση­μά­νω άλλα δύο ση­μεία για τον Δια­γό­ρα. Το πρώτο είναι οι υπο­δο­μές. Ήδη έχουν τεθεί οι βά­σεις φέτος μα μια σο­βα­ρή και ορ­γα­νω­μέ­νη δου­λειά, με πολ­λούς και κα­λούς προ­πο­νη­τές, έχου­με βάλει μια συ­γκε­κρι­μέ­νη δια­δρο­μή για τα παι­διά μας και αυτή η δια­δρο­μή θα πα­ρα­μεί­νει ανοι­χτή για την πρώτη ομάδα και επει­δή ήμουν εγώ ο τε­χνι­κός διευ­θυ­ντής των ακα­δη­μιών και γνω­ρί­ζω πολύ καλά τι αι­σθά­νο­νται αυτά τα παι­διά και τι θέ­λου­με εμείς για αυτά, μπορώ να σας ανα­φέ­ρω ότι σχε­δόν το ένα τρίτο του ρό­στερ θα προ­έρ­χε­ται από εκεί. Εμπι­στευό­μα­στε αυτά τα παι­διά και ευ­ελ­πι­στού­με αυτά τα παι­διά να οδη­γή­σουν τον Δια­γό­ρα εκεί που του αρ­μό­ζει. Το πα­ρελ­θόν αυτό μας έχει δεί­ξει. Ότι ο Δια­γό­ρας έφτα­σε στα σα­λό­νια με δικά του παι­διά.

Άφησα τε­λευ­ταίο το πιο ση­μα­ντι­κό κομ­μά­τι, που είναι το αθλη­τι­κό κέ­ντρο. Γνω­ρί­ζου­με όλοι ότι στη Ρόδο δεν υπάρ­χουν χώροι προ­πό­νη­σης. Ο Δια­γό­ρας και φέτος θα ανα­γκα­στεί να κάνει προ­ε­τοι­μα­σία σε γή­πε­δα που δεν αρ­μό­ζουν στην ιστο­ρία του. Όμως το θε­τι­κό είναι ότι το αθλη­τι­κό κέ­ντρο προ­ε­τοι­μά­ζε­ται.

Ευ­ελ­πι­στού­με ότι ο κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης να ολο­κλη­ρώ­σει τη δια­δι­κα­σία και να κα­τα­φέ­ρει να μας το πα­ρα­δώ­σει όσο το δυ­να­τόν γρη­γο­ρό­τε­ρα και αυτό θα είναι το πρώτο με­γά­λο κέ­ντρο για τον Δια­γό­ρα. Το μέλ­λον του Δια­γό­ρα βρί­σκε­ται εκεί, διότι όσα όνει­ρα και αν κά­νου­με, δεν μπο­ρούν να υλο­ποι­η­θούν αν δεν έχου­με σπίτι και σε αυτό είμαι σαφής. Πρώτα χτί­ζεις ισό­γειο και μετά πη­γαί­νεις στον τέ­ταρ­το όροφο.

Τε­λειώ­νο­ντας, θέλω να κα­τα­στή­σω σαφές ότι ο Δια­γό­ρας θα κάνει όλες τις απα­ραί­τη­τες αλ­λα­γές και ενέρ­γειες έτσι ώστε να γίνει πρω­τα­γω­νι­στής, όχι του ρο­δια­κού πο­δο­σφαί­ρου, αλλά του ελ­λη­νι­κού».

Όσον αφορά τον σχε­δια­σμό ενό­ψει της νέας αγω­νι­στι­κής πε­ριό­δου, ο Στά­θης Φαρ­μα­κί­δης ανέ­φε­ρε με­τα­ξύ άλλων: «Προς το παρόν δεν μπο­ρού­με να πούμε κάτι για τα με­τεγ­γρα­φι­κά, πά­ντως δου­λεύ­ου­με πάνω σε ένα συ­γκε­κρι­μέ­νο πλάνο και γνω­ρί­ζου­με πως θα κι­νη­θού­με. Εί­μα­στε στη δια­δι­κα­σία της επι­λο­γής των συ­νερ­γα­τών μας. Ο Δια­γό­ρας από τη μέρα που ιδρύ­θη­κε είναι πρω­τα­γω­νι­στής, το θέμα είναι η δια­δρο­μή να δεί­ξει πότε θα μπο­ρεί να πάει εκεί που πρέ­πει».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Rodios

    Ναι,, ενταξει. Μας επεισε ο “παντοφλας”. Ασε μας μωρε.. με τα κολλητιλικια στους ‘μεγαλους’ για να σε προσλαβουν κ τα χοντρα λογια ΔΕ γινονται δουλειες. Αν αξιζες θα σε ειχαν φερει κ τοτε που η ομαδα ηταν σε μεγαλυτερες κατηγοριες ή τοτε που κυνηγουσε μεγαλους στοχους.