Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός για την μέχρι τώρα πορεία της άρσης των μέτρων στην συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί τη μετάβαση στην επόμενη φάση. Καθώς περνάμε στην επόμενη φάση η αίσθηση ατομικής ευθύνης αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Η λήψη αυτών των μέτρων είναι μια πράξη σεβασμού στους συμπολίτες μας για να έχουμε αυτή τη καθοδική πορεία πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Τα πρώτα δείγματα σήμερα δείχνουν ότι συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ειδικών“, είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι πολίτες απέκτησαν “ξανά εμπιστοσύνη στους θεσμούς στο κράτος στο συμπολίτη μας. Αυτή η συνολική προσπάθεια δεν θα είχε επιτυχία εάν δεν μοιραζόμασταν το βάρος της κρίσης”.

Σακελλαροπούλου: Εντυπωσιακή η ωριμότητα των Ελλήνων – Υπόδειγμα η Ελλάδα

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για την ωριμότητα που επέδειξαν οι πολίτες το διάστημα της καραντίνας. “Πράγματι οι συνθήκες απομόνωσης ανέδειξαν θετικά στοιχεία. Ήταν εντυπωσιακή ωριμότητά που επέδειξαν μας τιμά όλους κ μας χαροποιεί. Αναδείχθηκε ο ρόλος του δημοσίας υγείας η συγκράτηση της Εκκλησίας και ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα”.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε αναφορά στα θετικά δημοσιεύματα που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την χώρα μας. “Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα κι αυτό έφερε τα μετρά χαλάρωσης. Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα πειθαρχουμε γιατί τα προβλήματα μας περιμένουν. Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα συνεχίσουμε έτσι”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ