Με την άρση των μέτρων καραντίνας λόγω του κορωνοϊού που εξάγγειλε η κυβέρνηση, ξεκινά θεωρητικά και πάλι η δράση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός παραλαμβάνεται στα αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας για την μετάδοση του κορωνοϊού.

Από σήμερα επιτρέπονται οι προπονήσεις σε εγκεκριμένου τύπου Αθλητικές Εγκαταστάσεις για τους Αθλητές (με ενεργό Δελτίο Αθλητή), με αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας που αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω. Αυτό θα ισχύει μέχρι τα μέσα του μήνα όπου ο Υφυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα.

Αυτό σημαίνει πως από Τρίτη μπορούν να ξεκινήσουν τα Track Day σε ταχύτητα και Motocross, ΜΟΝΟ για όσους έχουν δελτίο Αθλητή.

Εδώ μπαίνει ένα ερώτημα τουλάχιστον για ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι οδηγών, που είναι το πως θα γίνονται οι μετακινήσεις των οδηγών – αθλητών και των ομάδων τους, αφού δεν επιτρέπεται η αλλαγή περιφέρειας, και αφού όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα για την ταχύτητα έχουμε μόλις δυο πίστες, ενώ για το Motocross οι περισσότερες πίστες είναι εκτός των περιφερειών των αθλητών. Ελπίζουμε πως θα υπάρχει λύση και θα περιλαμβάνεται μέσα στις εξαιρέσεις που αναφέρει η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλη περιφέρεια.

Για την διεξαγωγή αγώνων, ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε αφού με δεδομένα, όπως η απαγόρευση στην μετακίνηση με αλλαγή περιφέρειας, η μη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων αρκετών παραμέτρων, δεν βλέπουμε το ενδεχόμενο να γίνονται σύντομα αγώνες τουλάχιστον πριν από τον Ιούλιο – Αύγουστο.

Βέβαια όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού.
Για τους αγώνες και πως θα ξεκινήσουν το θέμα θα ξεκαθαρίσει προσεχώς. αφού μετά από όλη αυτή την αρνητική εξέλιξη της πανδημίας, μπαίνουν ερωτήματα όπως αν θα γίνουν αγώνες χωρίς θεατές, ποιος θα τους διοργανώσει, με τι χρήματα και με ποια στήριξη και πολλά άλλα! (bikespirit.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ