Ειδήσεις

Υποψήφιος του Χατζηδιάκου συνέταξε ιδιόχειρη παραίτηση συμβούλου του Καρίκη!

«Λάδι» στην «προεκλογική φωτιά», που άναψε η υποβολή παραιτήσεων δημοτικών συμβούλων, κυρίως γυναικών, από τις δημοτικές παρατάξεις των συνδυασμών «Ροδίων Όραμα», με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη και «Ροδιακή Δημιουργία», με επικεφαλής τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, έριξε την Παρασκευή, παραμονή της ανακήρυξης των υποψηφίων, δικηγόρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την υποβολή παραιτήσεων δημοτικών συμβούλων, με πανομοιότυπο τρόπο και συγκεκριμένα με αιτήσεις ανάκλησης υποψηφιοτήτων, που είναι γραμμένες στο ίδιο έγγραφο, με ίδια γραμματοσειρά, με ίδιο ακριβώς περιεχόμενο (κόμμα – τελεία), ανέκυψε θέμα που πυροδότησε προεκλογική αντιπαράθεση.
Οι παραιτήσεις «καρμπόν» από τον ίδιο υπολογιστή, με νομική σύνταξη, είναι γεγονός εξόχως περίεργο, όταν μάλιστα αφορούν δύο διαφορετικές παρατάξεις.

Ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, πρώτος κατήγγειλε το γεγονός με ανακοίνωσή του, ενώ ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Ταρασλιάς, σε τηλεοπτική του εμφάνιση άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από μεθοδεύσεις του είδους και «εκβιασμούς» υποψηφίων βρίσκεται η παράταξη Χατζηδιάκου.

Στην επίθεση που δέχτηκε η παράταξη, απάντησε με ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο κ. Χατζηδιάκος αφήνοντας σαφείς αιχμές σε βάρος του κ. Χατζηευθυμίου, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι έχει «πλάσει» μια ιστορία για να δικαιολογήσει αφενός τις αποχωρήσεις και αφετέρου για να πολώσει το κλίμα και να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις.

Και ενώ το κλίμα ήταν εξαιρετικά δυσμενές μια τουλάχιστον επιπόλαια κίνηση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του κ. Χατζηδιάκου έχει προκαλέσει θόρυβο και πυροδότησε νέα έκρηξη.
Το πρωί της Παρασκευής παρουσιάστηκε συγκεκριμένα στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου Ρόδου ο κ. Βασίλειος Κανύχης του Γεωργίου, υποψήφιος από τη Λάρδο με τον συνδυασμό του κ. Καρίκη.

Ο υποψήφιος εξέφρασε την επιθυμία να υποβάλει την παραίτησή του και επιχείρησε να εγχειρήσει έτοιμο έγγραφο με κενά τα στοιχεία της ταυτότητάς του και το όνομα της παρατάξεως.

Του ζητήθηκε να συμπληρώσει το έγγραφο, που έφερε μαζί του και τότε ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε γράμματα και απαιτείτο η συνδρομή τρίτου.

Δικηγόρος, υποψήφιος με την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ρόδου, ανέλαβε, παρά το θόρυβο που έχει προκληθεί και το ηθικό ζήτημα που αναμφίβολα ανακύπτει, να συντάξει -ιδιοχείρως μάλιστα- τη δήλωση παραίτησης του υποψηφίου του κ. Καρίκη. Ο υποψήφιος απλώς την υπέγραψε και την υπέβαλε.

Το γεγονός έγινε γνωστό στις παρατάξεις των κ.κ. Καρίκη και Χατζηευθυμίου το βράδυ της Παρασκευής, από άτομα που ήταν παρόντα στη διαδικασία και ελήφθη αντίγραφο της δηλώσεως παραίτησης του υποψηφίου δια χειρός του δικηγόρου υποψήφιου της παράταξης Χατζηδιάκου!
Ο κ. Χατζηδιάκος, που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «κτυπήματα κάτω από τη μέση», βρίσκεται πλέον στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να επιπλήξει τον υποψήφιο σύμβουλό του.

O υποψήφιος δήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης δήλωσε χθες τα εξής:
«Εξω από τις συνήθειες τις προσωπικές μου και της παράταξής μου, έχουμε διαπιστώσει συνεχείς πιέσεις προς υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, κυρίως γυναίκες, που ήδη είναι υποψήφιοι κοντά μας για να παραιτηθούν. Πρόκειται για ένα γεγονός που αντίκειται στους ορθούς κανόνες διεξαγωγής της προεκλογικής διαδικασίας. Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές μας, που μας επιβάλλουν να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα του οίκου μας, το νησί μας και τους ανθρώπους του.

Ειδικά μας στεναχωρεί το γεγονός ότι η παραίτηση υποψηφίου τοπικού μας συμβούλου συντάχθηκε, παρουσία τρίτων προσώπων, από σημερινό δημοτικό σύμβουλο ο οποίος είναι και υποψήφιος άλλης παράταξης».
Εν πάση περιπτώσει την Παρασκευή το απόγευμα υποβλήθηκαν ακόμη δύο παραιτήσεις και συγκεκριμένα των υποψηφίων κ.κ. Βασιλείου Κανύχη του Γεωργίου από το συνδυασμό Καρίκη και Παύλου Αμπελιώτη του Αθανασίου από το συνδυασμό Χατζηευθυμίου.

Την παραίτησή του, λόγω κωλύματος εκλογιμότητας, όπως είχε προαναγγείλει η «δημοκρατική», υπέβαλε και ο πρόεδρος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων κ. Σάββας Πεταλάς από την παράταξη Χατζηευθυμίου.
Οι παρατάξεις έχουν προθεσμία έως την 10η Μαΐου 2014 να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις στους συνδυασμούς τους και να αλλάξουν τη σύνθεσή τους.
Ο κ. Χατζηευθυμίου συμπλήρωσε το ψηφοδέλτιό του, ως εξής:

– Προς αντικατάσταση της παραιτηθείσας Χρυσάνθης Χατζημάρκου του Βασιλείου υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στην περιφέρεια Καλλιθέας τοποθέτησε την κ. Ευδοκία Παναγιωτοπούλου του Χριστοφόρου.
-Προς αντικατάσταση της παραιτηθείσας Εμινέ Χατικέ Τυράκ του Αρίφ υποψήφιας κοινοτικής συμβούλου στην Δημοτική κοινότητα Ιαλυσού τοποθέτησε την Θαρενή Κωνσταντινίδου – Κιρκεμπή του Σταματίου.
-Προς αντικατάσταση της παραιτηθείσας Σοφίας Τσαμπίκας Μαυροθαλασσίτη του Κωνσταντίνου ως υποψήφιας κοινοτικής συμβούλου στην Δημοτική κοινότητα Παραδεισίου τοποθέτησε την Μοσχούλα Μαυρομούστακου του Ελευθερίου.

-Προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ελευθέριου Ελευθερίου του Ευσταθίου, ως υποψήφιου συμβούλου στην Τοπική κοινότητα Ψίνθου τοποθέτησε την κ. Μυρτούλα Κωνσταντινίδη του Αντωνίου.
-Προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος Παύλου Αμπελιώτη του Αθανασίου ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην περιφέρεια Ιαλυσού τοποθέτησε την Μαρία Μιχελή του Εμμανουήλ (μετακινείται ως υποψηφία από την Δημοτική κοινότητα Κρεμαστής).

-Προς αντικατάσταση της παραιτηθείσας Μαρίας Μιχελή του Εμμανουήλ ως υποψήφιας συμβούλου στην δημοτική κοινότητα Κρεμαστής τοποθέτησε την Αικατερίνη Καμπουροπούλου-Νεοφύτου του Φιλίππου.

Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα» κ. Στράτος Καρίκης, υπέβαλε την Παρασκευή ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών Ρόδου δηλώσεις ανάκλησης των υποψηφίων της παράταξης κ.κ. Βαγιανού Διακολουκά του Δημητρίου (Λινδίων), Αλέκου Παπουρά του Παναγιώτη (Αρχαγγέλου), Γεωργίου Αντωναράκη του Δημητρίου (Λινδίων), Σάββα Δημητράκη του Ιορδάνη (Αταβύρου), Μιχ. Σοκορέλη του Ευάγγελου (Πεταλούδων), Ασημ. Καλλιγά του Παναγιώτη (Ρόδου) και Σταύρου Μαλανδράκη του Ανδρέα (Ρόδου).

Θυμίζουμε ότι την παραίτησή τους από την ίδια παράταξη είχαν υποβάλει οι κ.κ. Τσαμπίκα Μαργέλλου του Δημητρίου, κάτοικος Ρόδου, υποψήφια με την παράταξη στ’ Απόλλωνα, Γιώργος Παπαβασιλείου του Ιωάννη, κάτοικος Αφάντου, υποψήφιος στ’ Αφάντου και Φίλιππος Καραγεωργίου του Ιωάννη, υποψήφιος στον Ασκληπειό.

Ο κ. Καρίκης προχώρησε επιπλέον στις εξής αλλαγές:
-Τοποθέτησε την κ. Ε. Βασιλείου του Στέργου στη θέση της κ. Μαργέλλου.
-Τοποθέτησε τον κ. Ελευθέριο Χατζηκωσταντή του Ιωάννη στη θέση του κ. Σοκορέλη.
-Τοποθέτησε τον κ. Μ. Παπαγεωργίου του Κωνσταντίνου στη θέση του κ. Καραγεωργίου.
-Τοποθέτησε την κ. Βασιλεία Γεωργίου Κατίκα στη θέση του κ. Παπαβασιλείου.
-Τοποθέτησε τον κ. Ιωάννη Βολονάκη στη θέση του κ. Σάββα Δημητράκη.
-Τοποθέτησε τον κ. Αλέκο Παπουρά στη θέση του κ. Μαλανδράκη (ο κ. Παπουράς είναι πλέον υποψήφιος στο συμβούλιο της Ρόδου και ο συνδυασμός μένει χωρίς υποψήφιο στον Αρχάγγελο).
-Τοποθέτησε τον κ. Γεώργιο Αντωναράκη στη θέση της κ. Καλλιγά.
-Τοποθέτησε τον κ. Σταμάτιο Σταυριανό στη θέση της κ. Βολονάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • RodosFc    16.05.2014 13:25

  Και μετα φταιει ο Χατζηδιακος που επαιρνε τηλεφωνα για να επηρεασει να παραιτηθουν…..ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ,ΟΧΙ ΕΚΒΙΑΣΕΙ!!!!!! Με τους αγραμματους του Καρικη και τα πιτσιρικια του παππουΧατζη ο τοπος θα παει στα βραχια!!

 • RodosFc    16.05.2014 13:17

  1 θα παρει ο Χατζηδιακος και τη 2η ο Χατζης.

 • Γιώργος    04.05.2014 22:34

  “Του ζητήθηκε να συμπληρώσει το έγγραφο, που έφερε μαζί του και τότε ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε γράμματα και απαιτείτο η συνδρομή τρίτου.”

  Δηλαδή κατέβηκε για Δημοτικός Σύμβουλος του νησιού μας άνθρωπος ο οποίος δεν γνωρίζει γραφή και ανάγνωση??

  Υπάρχουν τέτοιοι υποψήφιοι και το πρόβλημα είναι ο τρόπος που παραιτήθηκαν ή το οτι τους έβαλαν υποψήφιου εν έτει 2014?????
  Είμαστε σοβαροί ρε παιδιά???
  Έλεος….

 • Αρχαγγελίτης    04.05.2014 15:35

  κι αν πάρει έδρα στον Αρχάγγελο ο κ. Καρίκης τότε αυτή θα μείνει κενή και θα καταργηθεί από τις 49 του Δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή ο δήμος Αρχαγγέλου χάνει την μία έδρα από τις 2 που δικαιούται. Σωστά κ. Καρίκη? Ελπίζω να μην πάρετε έδρα στον Αρχάγγελο κ. Καρίκη…ας τις πάρουν οι άλλοι συνδιασμοί που έχουν όλοι μα όλοι υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στον ενιαίο δήμο Αρχάγγελο.

Σχολιασμός άρθρου