Πάνω από 50εκ. ευρώ θα διατεθούν για να δημιουργηθούν 160 δομές σε όλη την χώρα προκειμένου να φιλοξενούνται άτομα που έχουν διάφορες αναπηρίες. Αυτό δήλωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Θωμάς Σωτρίλλης ανακοινώνοντας πως μία από αυτές θα δημιουργηθεί και στην Ρόδο.
«Η υπουργός κα Θεανώ Φωτίου, εξήγγειλε πρόσφατα ότι έχουν εξασφαλιστεί πάνω από 50εκ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για να δημιουργηθούν 160 δομές σε όλη την χώρα όπου θα φιλοξενούνται άτομα που έχουν διάφορες (είτε εκ γενετής, είτε επίκτητες) αναπηρίες –κινητικές, ψυχολογικές κ.λπ. Δηλαδή, άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη για βοήθεια. Αυτή ήταν και μία πρόταση την οποία είχαμε φέρει κι εμείς σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά κατηγορηθήκαμε. Ωστόσο, είμαι περήφανος αφού όλοι οι συνάδελφοι –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δέχτηκαν την πρότασή μας, να δημιουργήσουμε μία συγκεκριμένη δομή, με δύο βάρδιες για να εξυπηρετούνται άνθρωποι που έχουν ανάγκη για ιατρική βοήθεια. Εκτιμώ πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα φέρουμε την πρόταση ολοκληρωμένη ώστε να προχωρήσουμε σε σχετικό διαγωνισμό για να βγει και η ανάδοχος εταιρεία που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας, αυτό το έργο. Οι εκτιμήσεις είναι πως ενδεχομένως, να μπορέσει να γίνει αυτό μέχρι το τέλος του έτους. Κι εδώ εκφράζω μια επιφύλαξη διότι θα πρέπει να βρεθούν αφενός οι κατάλληλοι άνθρωποι και αφετέρου, να στελεχωθεί η σχετική δομή» όπως τόνισε.
Επιπλέον, ανέφερε πως η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων Νότιας Ρόδου απέστειλε έγγραφο με το οποίο, ερωτά τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας εάν έχει πληροφόρηση σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στο θέμα της Υγείας (ασθενοφόρα, γιατρούς κ.λπ.) «Εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει σε εκκρεμότητα η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το υπουργείο Υγείας, για την κάλυψη με δύο βάρδιες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο Γεννάδι και στον Αρχάγγελο (με ασθενοφόρο, γιατρούς, διασώστες και νοσηλευτικό προσωπικό) με χρήματα της ΠΝΑΙ, τα οποία είναι εξασφαλισμένα γι αυτό τον σκοπό.
Το υπουργείο Υγείας, παρά τις συνεδριάσεις που είχαμε στην Σύρο και στην Ρόδο και παρά τις υποσχέσεις που λάβαμε τόσο από τον υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό όσο και από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ανταπόκριση παρά τις συνεχείς οχλήσεις και την αλληλογραφία. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο παρά για το ‘θεαθήναι’. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον κόσμο, ούτε για την κατάσταση της υγείας στα νησιά…» όπως είπε.
Τέλος, ο κ. Σωτρίλλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ καλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ρόδου όπου όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται επιτυχώς ενώ έχουν μειωθεί οι αεροδιακομιδές προς νοσοκομεία των Αθηνών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ