Όπως πριν από τέσσερα χρόνια, έτσι και φέτος δόθηκαν ξανά υποσχέσεις για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή «Λειβάδα» στον Αρχάγγελο. Το 2014 και λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου της Α’ Κατηγορίας από τους τοπικούς και ανερχόμενους Αγίους Θεοδώρους και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Φώτης Χατζηδιάκος είχε υποσχεθεί (εφόσον βγει δήμαρχος) την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή «Λειβάδα», το οποίο και θα έδινε πνοή στην περιοχή. Όπως είναι γνωστό, τα επόμενα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα οι Άγιοι Θεόδωροι να μην αντέξουν το βάρος και τις δυσκολίες και ουσιαστικά να διαλυθούν. Πριν από λίγο καιρό στο μπασκετικό προσκήνιο εμφανίστηκε ο Α.Σ.Κ. Αρχάγγελος, ο οποίος θέλει να κάνει μία νέα αρχή στην περιοχή και αρχικά θα ασχολείται με την ανάπτυξη του μπάσκετ. Χθες λοιπόν οι άνθρωποι του συλλόγου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο από τον οποίο πήραν υποσχέσεις για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου έστω και με κάποια χρόνια καθυστέρηση. Χαρακτηριστικό είναι το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου: «Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με το προεδρείο του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης «Αρχάγγελος». Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου Αργύρης Αργυρού και ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέργος Παρδαλός. Θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση από το Δήμο της κατασκευής κατάλληλων χώρων άθλησης στη ΔΚ Αρχαγγέλου, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρχαγγέλου.
Η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ σχέδιο για την κατασκευή 11 σχολείων και 2 γυμναστηρίων, προϋπολογισμού €26.000.000. Στο σχέδιο αυτό όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος έχει συμπεριληφθεί το νέο Γυμνάσιο & Λύκειο Αρχαγγέλου, καθώς και νέο Κλειστό Γυμναστήριο, τα οποία θα κατασκευασθούν σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή «Λειβάδα». Μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται η ανακοίνωση για την ένταξη του Δήμου Ρόδου στο πρόγραμμα.
Ωστόσο ο Δήμαρχος δήλωσε ότι σε περίπτωση που υπάρχει αρνητική εξέλιξη όσον αφορά την πρόταση του Δήμου Ρόδου για υλοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ, η Δημοτική Αρχή έχει την πρόθεση να προχωρήσει με τη διαδικασία της μελέτης/κατασκευής εντός του οικοπέδου στη «Λειβάδα», αναζητώντας κατάλληλες εναλλακτικές πηγές για τη χρηματοδότηση του έργου, είτε από πόρους της Περιφέρειας, είτε μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ή και από ίδιους πόρους του Δήμου.
Ο κος. Χατζηδιάκος ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» στους αύλειους χώρους των σχολείων, ενώ δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να επισπευστούν οι διαδικασίες τόσο για την επισκευή του ανοιχτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης, όσο και για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο 5×5 στη περιοχή «Λειβάδα».
Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί με αποφασιστικότητα ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε κάθε ενότητα εκμεταλλευόμενη όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Το Κλειστό στη «Λειβάδα» είναι ένα έργο το οποίο θα δώσει διέξοδο στην αθλούμενη νεολαία της Αρχαγγέλου»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ