Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, στην Σύρο, παραχώρησε χτες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Συζητήθηκαν πολιτικά θέματα τα οποία είναι σοβαρά και πρέπει να έρχονται στην συνεδρίαση. Με την έναρξη της συνεδρίασης, διατυπώθηκε από την μειοψηφία η άποψη ότι το πρώτο θέμα («Συζήτηση επί της σκοπούµενης διατάραξης των σχέσεων Α΄ και Β΄ βαθµού Αυτοδιοίκησης µετά την πρόσφατη επίθεση στον Β ΄βαθµό από τον πρόεδρο της Π.Ε.∆. Νοτίου Αιγαίου και εισηγητή τον κ. Γιώργο Λεονταρίτη») δεν έπρεπε να συζητηθεί για διάφορους λόγους που αιτιολόγησε ο καθένας χωριστά. Θεωρώ ότι το ζήτημα που αφορά τις σχέσεις των δύο βαθμών, είναι πολιτικό. Πράγματι αυτό που επέλεξε τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν να συζητηθεί -και πολύ σωστά, καθώς κάθε θέμα πρέπει να συζητείται. Δεν σημειώθηκαν υψηλοί τόνοι. Εκφράστηκε μια κοινή θέση, ότι τα έργα γίνονται πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα για τους πολίτες, τους οποίους υπηρετούμε. Όπως είπε και ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οι αλήθειες και οι καθαρές θέσεις πρέπει να διατυπώνονται και δεν βλάπτει κανέναν όταν τα συζητάμε».
Επικαλέστηκε πάντως, την δήλωση του κ. Αντώνη Χατζηϊωάννου «ας επιβιβαστούμε όλοι στο όχημα της συναίνεσης», εκτιμώντας ότι αυτό ωφέλησε την συνεδρίαση.
Επίσης, έκανε αναφορά στην πορεία του έργου του ΧΥΤΑ της Νότιας Ρόδου, από την προμελέτη που υπήρχε την εποχή του πρώην δημάρχου (προ Καλλικράτη εποχής) κ. Μανώλη Σαββή και στην χρηματοδότησή του: «Πρέπει να γίνονται σαφείς αναφορές τόσο στους πόρους, όσο και στην χρηματοδότηση αλλά και στις ενέργειες όλων. Κανείς δεν πάει να ‘καπηλευτεί’ ή με οποιονδήποτε τρόπο να ‘σφετεριστεί’ ένα έργο. Τα έργα γίνονται για τους πολίτες, αλλά όπου εργάζεται, χρηματοδοτεί και όπου υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα του έργου της ΠΝΑΙ, αυτό πρέπει να διατυπώνεται και να αναγράφεται» ξεκαθάρισε ο κ. Φλεβάρης.
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στην επαναλειτουργία του Νεωρίου της Σύρου που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής: «Το ιστορικό αυτό ναυπηγείο επαναλειτουργεί και ήδη επέστρεψαν εργαζόμενοι στην θέση τους. Σημειώθηκαν αντιρρήσεις από την ‘Λαϊκή Συπείρωση’ αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως τα ναυπηγεία δεν γίνονται για το….ΝΑΤΟ ούτε για να ναυπηγούν πλοία οι Αμερικάνοι! Εμείς θέλουμε να έρθει η βιομηχανική ανάπτυξη στην χώρα μας, και την ανάκαμψή της. Εμείς βλέπουμε τα αυτοδιοικητικά μας πράγματα. Σε αυτό το θέμα, ήταν καθοριστική η μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Φράγμα Γαδουρά και την επανασύνδεσή του με την πόλη της Ρόδου: «Έγινε μια αναλυτική συζήτηση για όλα τα γνωστά προβλήματα που αντιμετώπισε πέρσι η Ρόδος με την λειψυδρία. Με τις ενέργειες της ΠΝΑΙ και την τελική δικαίωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μπορούμε να πούμε ότι πλέον το Φράγμα λειτουργεί και ευχής έργον είναι να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες δεξαμενές για περισσότερο νερό για το νησί. Εμείς ως ΠΝΑΙ είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις με την ΔΕΥΑΡ και σε συνεργασία», ανέφερε.
Ο κ. Φλεβάρης, είπε ακόμη ότι η συνεδρίαση είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς υπήρξε συναίνεση από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, λέγοντας πως με αυτό δικαιώνονται οι ‘ήρεμες φωνές’.
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το ζήτημα με την ακύρωση του διαγωνισμού εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED, για το οποίο ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε: «Είναι ένα θέμα για το οποίο υπάρχει διαφάνεια. Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση, παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της για να ακολουθήσει μια πορεία που θα αποδείξει -και αυτή- ότι οι ενέργειες της περιφερειακής αρχής είναι πολύ σωστές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ