Ειδήσεις

Ηταν η μεγαλύτερη μέχρι τώρα προεκλογική συγκέντρωση

Πέρα και έξω από όλους τους υπολογισμούς των εκλογικών αντιπάλων της ήταν η προχθεσινοβραδυνή πρώτη συγκέντρωση της παράταξης “Ροδιακή Δημιουργία (ΡΟΔΗ)” με επικεφαλής τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου.

Ο πρώην δήμαρχος Ροδίων εγκαινίασε τον προεκλογικό του αγώνα με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας «σύνθημα νίκης» για τον συνδυασμό, που θα κατέβει δυναμικά στις εκλογές του Μαΐου.

Ο χώρος του “Ακταίον” που φιλοξένησε την συγκέντρωση φίλων του Χατζή Χατζηευθυμίου κατακλύστηκε από κόσμο. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία πολλών νέων που στηρίζουν ή συμμετέχουν στην παράταξη του πρώην δημάρχου.

Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια αλλά και στις συζητήσεις απλών πολιτών, η ανταπόκριση που είχε ο Χατζής στο κάλεσμά του, αποτέλεσε ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης, αφού η συγκέντρωση του ήταν όχι μόνο η πολυπληθέστερη των μέχρι τώρα, αλλά και η πλέον ενθουσιώδης. Επιβεβαιώθηκαν δηλαδή τα δημοσκοπικά ευρήματα, που θέλουν τον κ. Χ. Χατζηευθυμίου να προηγείται των αντιπάλων του στην πρόθεση ψήφου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Σίμος Παρασκευάς, ο κ. Κ. Αρχοντάκης, ο κ. Α. Κωστάκης, ο κ. Στέφανος Κυριαζής, ο κ. Τ. Σπανός, ο κ. Γιώργος Ζωγραφίδης, ο κ. Γιώργος Μηνατσής, ο κ. Γ. Καραμαρίτης, ο κ. Τ. Μιχαήλου, ο κ. Ν. Καραμαρίτης, ο κ. Μ. Λουλούς, ο κ. Σ. Καραγιάννης, ο κ. Αν. Καραγιάννης κ.α..

Οι υποψήφιοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου κ.κ. Μ. Κόκκινος και Δημήτρης Κρητικός ήταν επίσης εκεί, ενώ θετικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι το παρών έδωσαν και πολλοί υποψήφιοι της παράταξης του κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Παρόντες ήταν ακόμα ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ. κ. Α. Καμπουράκης και η πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου παρουσίασε το έμβλημα και την ονομασία της παράταξής του και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του.
Η πάνω αίθουσα του “Ακταίον” ενώθηκε με το απέναντι φουαγιέ, οι δύο χώροι γέμισαν, αλλά το αδιαχώρητο επικρατούσε και στις σκάλες, καθώς και στον ισόγειο χώρο.

Ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου δήλωσε ότι δεν περίμενε τόση μεγάλη προσέλευση, από ανθρώπους με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, δίνοντας έμφαση στη δυναμική παρουσία της νεολαίας, γεγονός για το οποίο έκανε ειδική μνεία στην αρχή της ομιλίας του.
Στην ομιλία του ο Χατζής Χατζηευθυμίου αποχαιρέτησε το “Δήμο γραφειοκράτη” και δεσμεύτηκε να τον σπρώξει προς την έξοδο του Δημαρχείου στους πρώτους τρεις μήνες της θητείας του.

Ο κ. Χατζηεθυμίου χαρακτήρισε το σημερινό σύστημα διοίκησης του Δήμου καταστροφικό για όλο το νησί και αυτό, όπως τόνισε, ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που τον οδήγησαν μαζί με τους συνεργάτες του στην απόφαση να διεκδικήσουν την ψήφο του ροδιακού λαού.

Από την παράταξη “Ροδιακή Δημιουργία” εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
”Οι πολίτες της Ρόδου, που κατέκλυσαν τους χώρους μέσα και έξω από το ΑΚΤΑΙΟΝ για να ακούσουν τον Χατζή και να στηρίξουν την προσπάθειά μας, είναι η δική μας απάντηση. Η παρουσία τους είναι μοναδική. Οι ίδιοι είναι υπέροχοι. Δίνουν δύναμη και φτερά στην προσπάθειά μας να τα αλλάξουμε όλα.
Το Ρόδι είναι εδώ, είναι οι πολίτες που μας στηρίζουν. Από σήμερα όλα είναι αλλιώς, όλα είναι διαφορετικά.

Ο Χατζής ανοίγει το δρόμο στους νέους ανθρώπους, τους εμπιστεύεται, τους δίνει ρόλο. Με πίστη, ενθουσιασμό αλλά και σεβασμό απέναντι στους πολίτες θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε, ολοκληρωμένο, το πρόγραμμά μας. Ένα τολμηρό, ριζοσπαστικό αλλά και αληθινό σχέδιο για το αύριο.

Στη χθεσινή Μεγάλη Συγκέντρωση των πολιτών της Ρόδου, το ελάχιστο που οφείλουμε είναι ένα Τεράστιο Ευχαριστώ”.

Ανακοινώθηκαν και νέα ονόματα υποψηφίων συμβούλων

Το ιατρείο του αεροδρομίου της Ρόδου επισκέφθηκε ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κ. Δημήτρης Κρητικός διαπιστώνοντας από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ως γιατρός, εκτιμά ότι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το ιατρείο είναι επιεικώς ακατάλληλος, τόσο για το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί εκεί όσο και για τους ασθενείς, επιβάτες και εργαζόμενους στο αεροδρόμιο που έχουν ανάγκη την παροχή πρώτων βοηθειών.
Χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές και διευκολύνσεις που επιβάλλει η λειτουργία του σε ένα διεθνές αεροδρόμιο το οποίο επισκέπτονται πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες, το ιατρείο δε μπορεί καν να προσφέρει 24ωρη κάλυψη.

Ο κ. Κρητικός συζήτησε με την αερολιμενάρχη Ρόδου κ. Ξανθή Κριτσινέλια διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν και ενημερώθηκε γύρω από τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα για την επίλυσή τους χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Η παράταξη «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» ανακοίνωσε χθες και την υποψηφιότητα της κ. Μαρουσούλας Χανιώτη, με προϋπηρεσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η περιφερειακή παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του κ. Γ. Χαζημάρκου ανακοίνωσε χθες και την υποψηφιότητα της κ. Δικαίας Μαραβέλια-Αντωνιάδη, ξενοδόχου, από τη Σύμη.

Κάλεσμα σε συσπείρωση και αγώνα απηύθυνε χθες η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους σπουδαστές των τουριστικών σχολών της Ρόδου, σε περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιό της με επικεφαλής τον Λουκά Κωτσαδάμ, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
Στη συζήτηση που έγινε με τους σπουδαστές αναδείχθηκε ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται συγκυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και εξειδικεύουν οι φορείς της Τοπικής Διοίκησης (Περιφέρεια- Δήμος), αφορά τα κέρδη του κεφαλαίου και πατάει πάνω στο τσάκισμα των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων.

Από τη δημοτική παράταξη «Ροδίων Οραμα» του κ. Στράτου Καρίκη, ανακοινώθηκαν χθες και τα ονόματα των ακόλουθων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων:
– Παναγιώτας Νικολάου, με προϋπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση
– Φιλήμονα Καρίκη, πρώην προέδρου της Κοινότητας Θεολόγου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Γ. Υψηλάντης, προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι τελικά απαγορευτικό για πολλούς λόγους να ζει κανείς στις πιο απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου μας, στον Ατάβυρο και στη Νότια Ρόδο. Παλεύεις καθημερινά για την επιβίωση, προσπαθώντας να κρατηθείς και να δώσεις ζωή στο χωριό σου, μέλλον στα παιδιά σου. Κι όμως νοιώθεις πλήρη την εγκατάλειψη και απόλυτη την ανασφάλεια ακόμα και για την ίδια σου τη ζωή.

Η προστασία της υγείας των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού μας δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου. Ιδίως όταν αυτά, πολλές φορές μετριόνται με το λεπτό ή το χιλιόμετρο».

Από την παράταξη Υψηλάντη ανακοινώθηκαν χθες και τα ονόματα των ακόλουθων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων:
- Βασίλη Μαυρουδάκη, ελεύθερου επαγγελματία
– Διονύση Γουβιά, επίκουρου καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου
– Νίκου Ξυλουρά, ξεναγού
– Κώστα Γεωργιάδη, πολιτικού επιστήμονος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου