Ειδήσεις

Δύο νέες προσκλήσεις για ιδιωτικά έργα στην Κάλυμνο μέσω του LEADER Αλιείας

Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος LEADER του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013, θα προβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα στη δημοσιοποίηση δύο (τελευταίων) προκηρύξεων για ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή του Δήμου Καλυμνίων.

Μέσω των προκηρυσσόμενων Κατηγοριών Πράξεων 4.1.1.2 & 4.1.1.3, η Δημόσια Δαπάνη των οποίων είναι πάνω από 1.500.000 ευρώ, ενισχύονται: Ιδρύσεις ή εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων που συνδέονται με δραστηριότητες που σχετίζονται με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον, παροχή υπηρεσιών για την

εξυπηρέτηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, υποδομές διανυκτέρευσης δυναμικότητας έως 40 κλίνες, χώροι εστίασης και αναψυχής, βιοτεχνικές δραστηριότητες εκτός του τομέα αλιείας, παραγωγή παραδοσιακών ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση, επεξεργασία φυσικού σπόγγου. Επίσης ενισχύεται η ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων.

Η αναλυτική πρόσκληση θα είναι διαθέσιμη σε μερικές ημέρες στην ιστοσελίδα της www.ando.gr και θα δημοσιευθεί στο τοπικό τύπο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες, διευκρινήσεις και οδηγίες στα γραφεία της ΑΝΔΩ στην Κάλυμνο, στο ισόγειο του κτιρίου του Επαρχείου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2243059060, υπεύθυνος κ. Θεόδωρος Γιαβάσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο νησί ήδη υλοποιούνται 16 επενδυτικά σχέδια από αλιείς και μη αλιείς προϋπολογισμού περίπου 2 εκ. ευρώ ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση 7 έργων από τον Δήμο Καλύμνου προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ. Οι πληρωμές από την ΑΝΔΩ ΑΕ προς τους επενδυτές πραγματοποιούνται άμεσα με την υποβολή των σχετικών αιτημάτων πληρωμής.

Να τονίσουμε ότι οι επικείμενες προσκλήσεις αποτελούν ίσως την τελευταία ευκαιρία ένταξης ιδιωτικών επενδύσεων στο πρόγραμμα αφού ολοκληρώνεται η τρέχουσα προγραμματική περίοδος. Στόχος της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την οικονομία της Καλύμνου.

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Ο Πρόεδρος

Πόκκιας Γεώργιος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου