Ρεπορτάζ

Η Ρόδος είναι για τους Γερμανούς ο δημοφιλέστερος ελληνικός τουριστικός προορισμός

Η Ρόδος αποτελεί τον δημοφιλέστερο ελληνικό τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς, σύμφωνα με τον Norbert Fiebig, Πρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιών (DRV). Όπως προκύπτει από δηλώσεις του ίδιου στο touristik-aktuell.de, η Ρόδος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που παρουσιάζει μικρή αύξηση στις κρατήσεις σε αντίθεση με την Κρήτη, την Κω και την Κέρκυρα, όπου η ζήτηση κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα.
Ο κ. Norbert Fiebig, υποστηρίζει ότι η Αίγυπτος είναι το απόλυτο φαβορί των Γερμανών με την αύξηση των κρατήσεων να αγγίζει το 14%, ενώ οριακή αύξηση (γύρω το 2%) παρουσιάζει η ζήτηση των προορισμών της Τουρκίας.
Γενικότερα όμως, οι τουριστικές κρατήσεις των Γερμανών παρουσιάζουν πτώση κατά 3%, γεγονός που αποδίδεται στην ανησυχία που έχει προκληθεί από την εξάπλωση του κορωνοϊου στην Ευρώπη. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθεί σήμερα σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει ο κορωνοϊός τις τουριστικές κρατήσεις και την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Γερμανών”, δήλωσε ο Norbert Fiebig, προβλέπει ωστόσο ότι οι Γερμανοί δεν θα «θυσιάσουν» τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργο Ματσίγκο, τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν με ακρίβεια οι επιπτώσεις του κορωνοϊου στις τουριστικές κρατήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν κάποια μικρή μείωση έπειτα από τα κρούσματα που εντοπίσθηκαν στην Ιταλία.
«Τις τελευταίες δέκα ημέρες, περίπου, από τότε που ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ιταλία, παρατηρούμε μία μικρή μείωση στις κρατήσεις. Είναι μικρό το διάστημα για να προβούμε σε εκτιμήσεις ή να εξάγουμε συμπεράσματα. Δεν έχουμε παρά να παρακολουθούμε ψύχραιμα τις εξελίξεις και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Άλλωστε ο τουρισμός έχει περάσει πολλές κρίσεις στο παρελθόν, άντεξε και αντέχει», είπε ο κ. Ματσίγκος.
Στο μεταξύ αναμένεται ακόμη η επίσημη ανακοίνωση των slots του αεροδρομίου Διαγόρας που συνήθως γίνονταν γνωστά το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Πληροφορίες θέλουν οι χρονοθυρίδες από-προσγείωσης (slots) στο «Διαγόρας» να παρουσιάζουν μείωση γύρω στο 4%, ποσοστό αναμενόμενο λόγω των αεροσκαφών που λείπουν έπειτα από την πτώχευση του Thomas Cook.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου