Την Τετάρτη 1η  Μάρτιου Ομόφωνα το Σώμα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ανακήρυξε το 2017 ως έτος Δωδεκανήσου, κατά την ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και όλων των δημάρχων της περιοχής. Στην συνεδρίαση παρούσα ήταν και η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Αγγέλου, προσκεκλημένη από την αρμόδια επιτροπή.

Σε δηλώσεις της ανέφερε τα εξής:

«Η Βουλή σήμερα σε αυτή την ιστορική συνεδρίαση επιβεβαίωσε και τίμησε τον ιστορικό και διαχρονικό ρόλο της Δωδεκανήσου. Τα τελευταία 70 χρόνια – – για να μην αναφερθώ και στην πρότερη προσφορά της – από την ενσωμάτωση της έως και σήμερα η Δωδεκάνησος αποτελεί τον θεματοφύλακα του ελληνισμού. Οι Δωδεκανήσιοι στηρίζουν την μητέρα Ελλάδα πολλαπλά. Φυλούν τα σύνορά της, συνεισφέρουν και με το παραπάνω στην οικονομία της, συμβάλλουν με την πρωτοπορία τους στην ανάπτυξη.

Παρόλα αυτά η νησιωτικότητα παραμένει μια πρόκληση ακόμα και στις μέρες μας. Η σημερινή κίνηση της Βουλής αποτελεί, θέλω να πιστεύω, το έναυσμα για την συνειδητοποίηση από όλους και την ενεργό συμμετοχή τους στην προσπάθεια ανάδειξης αυτής της διαφορετικότητας και μετατροπής της από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα προς όφελος και της Δωδεκανήσου, αλλά και όλης της χώρας. Ήδη ενδιαφέρουσες προσπάθειες γίνονται από την κυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όσες προσπάθειες γίνονται προς όφελος των νησιωτών».

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ