Θέματα τουριστικής ανάπτυξης  της Καλύμνου, σε συνεννόηση με το δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε η πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» Μαρία Βάλλα, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δέσποινα (Νταίζη) Καμπούρη, ο έφορος ταμείου Νικήτας Μπόλκας και ο υπεύθυνος εκδηλώσεων, Αριστοκλής Ατσάς, με τον Τομεάρχη Τουρισμού Ν.Δ. βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνου Κόνσολα.

Η Κάλυμνος, δεν έχει απεριόριστο μαζικό τουρισμό, γι΄αυτό και θα πρέπει να υποστηριχθεί δυναμικά ο θεματικός της, σε τομείς, που αφορούν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα,  στην αναρρίχηση, την κατάδυση, τη θρησκευτικότητα και τη γαστρονομία.

Προκειμένου αυτό να επιτευχθεί, επιβάλλεται να ανοίξουν οι συγκοινωνιακές  ευκαιρίες που αρμόζουν στο νησί, ένα από τα μεγαλύτερα της Δωδεκανήσου. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης, ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και αυτά της πολιτικής προστασίας του νησιού, της στελέχωσης της αστυνομικής δύναμης, των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με προσωπικό, καθώς και των δημοσίων υπηρεσιών γενικότερα.

Επί πλέον, το ενδεχόμενο ΑΜΕΣΗΣ κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στο νησί, καθώς υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία των κατοίκων να καταβάλουν χρήματα και πολλά από τα σπίτια του νησιού δεν κατοικούνται, λόγω της μαζικής, οικονομικής μετανάστευσης Καλυμνίων στο εξωτερικό.

«Σχέδιο προοπτικής εικοσαετίας, για τη διαχρονική ανάπτυξη του νησιού, θα πρέπει να τεθεί ως άμεση προτεραιότητα στους στόχους της Δημοτικής Αρχής Καλύμνου, σε συνεργασία  με τις  ανά τον κόσμο παροικίες των Καλυμνίων, καθώς η δυναμικότητα των συλλόγων, είναι πλέον σε θέση, να καλύψει παρεμβαίνοντας,  κενά της αυτοδιοίκησης. Και απ΄ότι φαίνεται, η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, υλοποιεί μέχρι στιγμής, σημαντικές πρωτοβουλίες, προωθώντας σοβαρά ζητήματα του νησιού» τόνισε στη συνάντηση ο κ. Κόνσολας, προσθέτοντας ότι, ο ίδιος, από τη θέση του βουλευτή, που υπηρετεί τόσα χρόνια τη Δωδεκάνησο, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και συνεχίζει, σε όποιον τομέα του ζητηθεί.

Στη συνέχεια, θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και την επιχειρηματικότητα που σχετίζεται με αυτόν, συζήτησε  με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη  Φιλήμονα Ζαννετίδη, η Μαρία Βάλλα, μετά από σειρά επαφών που είχε ο ίδιος, με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τους παραγωγικούς φορείς του νησιού.

Αν και χαρακτηρίζεται ως άγονο νησί, η Κάλυμνος, έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ως προς τον πρωτογενή τομέα, καθώς οι παραγωγοί, επιμένουν στα αγνά και ανόθευτα προϊόντα και αυτό εκτιμάται πολλαπλώς.

Γνωρίζοντας και μελετώντας  τις περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης, ο κ. Ζαννετίδης  διαβεβαίωσε ότι, ταυτόχρονα με  τη διαδικασία ανακήρυξης του μελιού της Καλύμνου ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), είναι ανοιχτός σε κάθε υλοποιήσιμη πρόταση και έτοιμος να συμβάλει στην εξελίξιμη πορεία του πρωτογενούς τομέα του νησιού, προκειμένου να γίνει σωστή και μεθοδική προώθηση των προϊόντων της Καλύμνου.

 

 

     Ο Γεν. Γραμματέας                                                    Η Πρόεδρος

Αναστάσιος Κουντούρης                                               Μαρία Βάλλα

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ