Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα Ρόδου

Την Πέμπτη 06-03-2014 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την σχεδιαζόμενη εκποίηση-παραχώρηση του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου.

Στη συγκέντρωση αυτή θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κο Αλεβιζόπουλο Βασίλειο και ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Επειδή το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον αερολιμένα αλλά επιρρεάζει το οικονομίκο και όχι μόνο μέλλον του Τόπου μας, η συμμετοχή όλων μας είναι άκρως αναγκαία.

Βασικά ζητήματα προβληματισμού είναι τα ακόλουθα:
-Γιατί εφόσον το αεροδρόμιο της Ρόδου είναι άρτιο από πλευράς εγκαταστάσεων και υψηλά κερδοφόρο, πρέπει να εκχωρηθεί έναντι ελαχίστου τιμήματος σε καιροσκόπους – κερδοσκόπους που δεν εγγυώνται τη υγιή του ανάπτυξη;

-Ποιος εγγυάται την μη κατακόρυφη αύξηση των τελών χρήσης που θα επιφέρει αντίστοιχα μείωση της αεροπορικής κίνησης;

-Γιατί απαξιώνεται το αεροδρόμιο και οι εργαζόμενοι του αφού έχουν μείνει ελάχιστοι για τη λειτουργία και τη συντήρηση του; Μήπως γίνεται σκόπιμα προκειμένου να αιτιολογηθεί το φτηνό παζάρι του ΤΑΙΠΕΔ και της Κυβέρνησης;

Αυτή η ευτελής παραχώρηση του εθνικού πλούτου που σε διεθνές επίπεδο έχει παταγωδώς αποτύχει ως οικονομική πρακτική, είναι δυνατόν να δημιουργήσει και ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου