ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μιχάλης Χατζηνικήτας: «Είναι τραγικό που δεν άρχισε η Football League»

Δημήτρης Στούμπης 8 λεπτά ανάγνωση
ΙΑΛΥΣΟΣ- ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑΣ- ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

• «Είμαι υπέρ της ανα­διάρ­θρω­σης, αλλά να υπάρχει ολο­κλη­ρω­μένη πρόταση»

Η Football League συνε­χί­ζει να βρί­σκε­ται στον «πάγο».

Η αθλη­τική ιστο­σε­λίδα SDNA και ο δημο­σιο­γρά­φος Άκης Παπα­βλα­σό­που­λος ζήτησαν την γνώμη τεσ­σά­ρων παρα­γό­ντων ομάδων της κατη­γο­ρίας, μεταξύ αυτών και του… ισχυρού άνδρα του ΓΑΣ Ιάλυσος Μιχάλη Χατζη­νι­κήτα, για την μη έναρξη του πρω­τα­θλή­μα­τος, την ανα­διάρ­θρωση, αλλά και την οικο­νο­μική κατά­σταση που επι­κρα­τεί στις ομάδες.

Οι άλλοι τρεις παρά­γο­ντες που μίλησαν ήταν ο πρό­ε­δρος του Αστέρα Βλα­χιώτη Πέτρος Ματσού­κος, ο πρό­ε­δρος του Αιγάλεω Άρης Παλ­τό­γλου και ο Α’ αντι­πρό­ε­δρος της Νίκης Βόλου Βασίλης Βενέτης.

Ανα­λυ­τικά οι δηλώ­σεις του Μιχάλη Χατζη­νι­κήτα:

-Για το γεγονός ότι δεν έχει αρχίσει το πρω­τά­θλημα της Football League:

«Το ότι δεν έχει αρχίσει το πρω­τά­θλημα της Football League είναι τραγικό. Από την στιγμή που ξεκί­νησε η Super League 2 έπρεπε να έχει ξεκι­νή­σει και η Football League. Από την στιγμή δηλαδή, που το υγειο­νο­μικό πρω­τό­κολλο το υπέ­γρα­ψαν όλες οι ομάδες και είναι το ίδιο πρω­τό­κολλο έπρεπε η πολι­τεία να ξεκι­νή­σει και την Football League».

-Για το αν πρέπει να αρχίσει άμεσα το πρω­τά­θλημα:

«Εκεί που έχουμε φτάσει και καθη­με­ρινά αυξά­νο­νται τα κρού­σματα, πάνω από όλα έχει να κάνει με την υγεία του κόσμου. Δεν ξέρω αν ημε­ρο­μη­νιακά μπορεί να αρχίσει και να τελειώ­σει. Δεν αρκεί να ξεκι­νή­σουν οι ομάδες τις προ­πο­νή­σεις. Μπορεί να δοθεί το… πράσινο φως να ξεκι­νή­σουν οι προ­πο­νή­σεις, να πλη­ρώ­σουν οι ομάδες τα μοριακά τεστ και σε 3 εβδο­μά­δες να έχουμε πάλι ολικό lockdown. Πιστεύω ότι ο χρόνος για να ξεκι­νή­σει το πρω­τά­θλημα έχει περάσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεκι­νή­σει με τα κρού­σματα και την κατά­σταση όλη αυτή που δια­βά­ζουμε καθη­με­ρινά. Για μεταλ­λά­ξεις του ιού, για κρού­σματα, για κόκ­κι­νες περιο­χές όπως είναι η Αττική. Πώς θα ξεκι­νή­σει το πρω­τά­θλημα, όταν πάμε για ένα τρίτο lockdown; Βάσει βέβαια με αυτά που λένε οι επι­στή­μο­νες».

-Για το αν απο­τε­λεί «αδικία» το γεγονός ότι η Super League 1 και η Super League 2 παίζουν και δεν παίζει η Football League:

«Είναι μεγάλη αδικία. Ξαναλέω η Super League 2 με την Football League είναι ουσια­στικά μία λίγκα και έχουμε υπο­γρά­ψει τα ίδια υγειο­νο­μικά πρω­τό­κολλα με την Super League 2. Δεν δια­φέ­ρουμε σε κάτι. Παρόλο δηλαδή που τα έσοδα είναι εντελώς δια­φο­ρε­τικά, τα έξοδα παρέ­μει­ναν τα ίδια. Αυτό είναι που σχο­λιά­ζου όλοι. Γιατί δηλαδή η Super League 2 να παίζει κι εμείς να μην παί­ζουμε από την στιγμή που το υγειο­νο­μικό πρω­τό­κολλο είναι το ίδιο».

-Για την οικο­νο­μική κατά­σταση, αλλά και τις δυσκο­λίες που υπάρ­χουν στις ομάδες, λόγω της μη έναρξης του πρω­τα­θλή­μα­τος:

«Εμείς σαν Football League, δεν έχουμε έσοδα από πουθενά σε σχέση με την Super League 2.Το τηλε­ο­πτικό συμ­βό­λαιο είναι πάρα πολύ μικρό, ενώ τα έξοδα πάρα πολύ μεγάλα. Δεν έχουμε διαρ­κείας, δεν έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Δεν έχουμε χορη­γίες από πουθενά. Αυτή η κατη­γο­ρία είναι μόνο έξοδα… όσο αφορά τους παρά­γο­ντες».

-Για το πώς βλέπει ο ίδιος την κατά­σταση:

«Θεωρώ ότι η κατά­σταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, όσο αφορά δηλαδή το αν θα ξεκι­νή­σει ή δεν θα ξεκι­νή­σει το πρω­τά­θλημα. Σαν παρά­γο­ντας σε νησί που είμαι, καλύ­τερα να μην ξεκι­νή­σει γιατί εγώ σαν νησί, δεν μπορώ να παίζω Τετάρτη-Κυριακή. Δεν μπορώ να είμαι 4 φορές την εβδο­μάδα, μέσα στα καράβια και τα αερο­πλάνα. Δεν μπορεί να αντέξει η ομάδα, όλη αυτή την ταλαι­πω­ρία και όλες οι νησιω­τι­κές ομάδες. Τώρα όσο αφορά τους ποδο­σφαι­ρι­στές είναι άδικο γιατί έχουν οικο­γέ­νειες και θα ήταν καλό η κυβέρ­νηση, να κρα­τή­σει την ανα­στολή για όλες αυτές τις οικο­γέ­νειες, του­λά­χι­στον μέχρι την λήξη των συμ­βο­λαίων τους. Εφόσον δεν ξεκι­νή­σει το πρω­τά­θλημα. Εάν ξεκι­νή­σει το πρω­τά­θλημα, οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι παρά­γο­ντες. Αλλά έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι, γιατί ήδη έχουμε ξοδέψει λεφτά, ήδη έχουμε δώσει προ­κα­τα­βο­λές, ήδη έχουμε πλη­ρώ­σει τα παρά­βολα, τα πάντα όσον αφορά μία επαγ­γελ­μα­τική ομάδα, για την έναρξη του πρω­τα­θλή­μα­τος».

-Για την κατάρ­γηση της Football League αλλά και την ανα­διάρ­θρωση:

«Όσον αφορά την ανα­διάρ­θρωση είναι αυτό που ζητού­σαμε όλες οι ομάδες της Football League, πριν από το καλο­καίρι. Είμαι υπέρ της ανα­διάρ­θρω­σης, υπέρ της κατάρ­γη­σης της Football League, αλλά θα πρέπει η τοπο­θέ­τηση του υπουρ­γού να είναι πιο ξεκά­θαρη, για να ξέρουν οι ομάδες ακριβώς. Τα κρι­τή­ρια που είπε είναι μόνο αυτά, που πρέπει να δώσουν οι παρά­γο­ντες; Αυτά που θα πάρουν οι παρά­γο­ντες ποια θα είναι; Θα έχει έσοδα, θα υπάρχει τηλε­ο­πτικό συμ­βό­λαιο; Τι θα δώσουν οι στοι­χη­μα­τι­κές εται­ρείες; Οι παρά­γο­ντες περι­μέ­νουν να ακού­σουν μια ολο­κλη­ρω­μένη πρόταση. Τα 100.000 εγγυ­η­τική και τα 250 ‘’οκ’’. Τι θα εισπρά­ξουμε; Από πού θα εισπρά­ξουμε; Συμ­φω­νούμε όλοι για την ανα­διάρ­θρωση, αλλά βέβαια θα πρέπει να ξέρουμε ποιο θα είναι το μοντέλο της ανα­διάρ­θρω­σης. Δύο όμιλοι πόσων ομάδων; Έσοδα; Θα έχει τηλε­ο­πτικό; Τι έσοδα από τις στοι­χη­μα­τι­κές; Δηλαδή καλό είναι να ξέρουν οι πρό­ε­δροι και όσοι είναι να συμ­με­τέ­χουν το τι έχουν να δίνουν και να παίρ­νουν. Αν σου ζητάει μόνο να δίνεις, οι περισ­σό­τε­ρες ομάδες μπορεί να μην κατέ­βουν…».

-Για το αν η κατάρ­γηση της Football League είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει πιο πριν:

«Σίγουρα η κατάρ­γηση θα έπρεπε να έχει γίνει από το καλο­καίρι. Μία ανα­διάρ­θρωση γίνεται συνήθως πριν ξεκι­νή­σουν τα πρω­τα­θλή­ματα. Δηλαδή τώρα ένα πρω­τά­θλημα της Super League 2, που έχει ξεκι­νή­σει και ανα­κοι­νώ­νε­ται μία ανα­διάρ­θρωση ότι δεν θα πέσει κανένας ουσια­στικά από αυτούς, τι πρω­τά­θλημα θα γίνει; Ή εμείς αν ξεκι­νή­σουμε και ξέρουμε ότι θα παίζουν δηλαδή 20 ομάδες, για να πέσουν 2 και 2 και όλοι οι άλλοι θα είναι στην ίδια κατη­γο­ρία είναι άνευ σημα­σίας. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή, να παί­ξουμε από την στιγμή που γίνεται μια ανα­διάρ­θρωση στα μέσα της περιό­δου».

-Για το αν η κατά­σταση αυτή έχει κου­ρά­σει τους παρά­γο­ντες και τους παίκτες:

«Δεν υπάρχει ψυχο­λο­γία από κανέναν παρά­γο­ντα. Έχουμε κου­ρα­στεί, από το καλο­καίρι ουσια­στικά οι περισ­σό­τε­ρες ομάδες της Football League της περυ­σι­νής χρονιάς, οι περισ­σό­τε­ροι ήταν πρω­τα­θλη­τές. Έπρεπε να παίζουν ήδη Super League 2. Με το έκτρωμα Βασι­λειάδη, δεν ανε­βή­καμε ποτέ . Παίξαμε ξαφνικά σε μία και­νούρ­για κατη­γο­ρία την Football League. Τελεί­ωσε αυτή η χρονιά, ουσια­στικά λόγω παν­δη­μίας, χωρίς να έχει ολο­κλη­ρω­θεί. Πήραμε πολλές υπο­σχέ­σεις από την πολι­τεία, ότι θα γίνει ανα­διάρ­θρωση και θα καταρ­γη­θεί η Football League και όλο αυτό που επι­χεί­ρησε δεν άρεσε σε κανέναν ούτε στη Νέα Δημο­κρα­τία. Δεν το έκανε. Ξανά πάλι μπήκαμε στην δια­δι­κα­σία, να συμ­με­τέ­χουμε σε ένα πρω­τά­θλημα, το οποίο δεν είχαμε έσοδα, δεν ξεκί­νησε ποτέ. Δώσαμε προ­κα­τα­βο­λές. Κάναμε συμ­βό­λαια και τώρα ξαφνικά ξανα­κούμε πάλι για ανα­διάρ­θρωση, χωρίς να ξέρουμε που θα παί­ζουμε και που ανή­κουμε. Όλο αυτό έχει ξενε­ρώ­σει τους παρά­γο­ντες. Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει προ­γραμ­μα­τι­σμός. Σίγουρα έχει κου­ρά­σει και τους ποδο­σφαι­ρι­στές, το να περι­μέ­νουν να ζήσουν τις οικο­γέ­νειές τους και να μην ξεκι­νάει η δουλειά τους ουσια­στικά».

-Για το πότε βλέπει να ξεκι­νάει το πρω­τά­θλημα:

«Καταρ­χήν για να ξεκι­νή­σει το πρω­τά­θλημα, οι ομάδες από την ημέρα που θα ξεκι­νή­σουν προ­πο­νή­σεις θέλουν του­λά­χι­στον 40 μέρες, να κάνουν προ­ε­τοι­μα­σία, για να επα­νέλ­θουν. Εάν το πρω­τά­θλημα, δεν ξεκι­νή­σει μέχρι τις 10 Μαρτίου, μετά δεν μπορεί να ξεκι­νή­σει. Το πρω­τά­θλημα, όχι οι προ­πο­νή­σεις».

-Για το αν το πρω­τά­θλημα μπορεί να ξεκι­νή­σει με το ίδιο πρω­τό­κολλο, που άρχισαν η Super League 1 και η Super League 2:

«Αυτό το έχουμε υπο­γρά­ψει. Το έχουμε υπο­γρά­ψει, έχουμε πάρει την ευθύνη των εξόδων πάνω μας, μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να ξεκι­νή­σει το πρω­τά­θλημα. Δηλαδή με την υπο­γραφή του πρω­το­κόλ­λου υγειο­νο­μικά, οι ομάδες έδειξαν ότι θέλουν να παίξουν. Άσχετα που τώρα περνάνε οι μέρες και μπορεί και με την ανα­κοί­νωση της ανα­διάρ­θρω­σης, αν έχουν ξενε­ρώ­σει ή αν προ­βλη­μα­τί­ζο­νται».

-Για το αίτημα του ΠΣΑΠ στην διορ­γα­νώ­τρια αρχή για προ­σφυγή στο ΣτΕ:

«Όσον αφορά τον ΚΑΠ, εγώ προ­σω­πικά σαν πρό­ε­δρος του ΓΑΣ Ιάλυσος θέλω να πω στον πρόεδρο και στα παιδιά που ασχο­λού­νται εκεί ότι ο ΠΣΑΠ το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνει, επειδή πρέπει να υπάρχει αλλη­λεγ­γύη, θα πρέπει να μην παίξουν οι παίκτες της Super League 1 και της Super League 2. Δεν γίνεται να ξεχω­ρί­ζο­νται η Super League 1, η Super League 2 και η Football League. Μιλάμε για ΠΣΑΠ. Για επαγ­γελ­μα­τίες ποδο­σφαι­ρι­στές και όλοι είναι το ίδιο. Ποια είναι η αλλη­λεγ­γύη μεταξύ τους; Όλα τα υπό­λοιπα τα βλέπω να μην δίνει σημασία κανένας. Το μεγα­λύ­τερο μέτρο πίεσης είναι μεταξύ τους οι ποδο­σφαι­ρι­στές, να στη­ρί­ξουν τους συνα­δέλ­φους τους. Από εκεί και πέρα, το τι γρά­φουνε και τι λένε… και τις δηλώ­σεις που κάνουν είναι άνευ σημα­σίας για εμένα».

-Για το όταν αρχίσει το πρω­τά­θλημα, θα πρέπει να γίνουν ή όχι τα play-off και τα play-out:

«Δεν υπάρ­χουν play-off και play-out. Εδώ δεν μας παίρ­νουν οι ημε­ρο­μη­νίες να ξεκι­νή­σουμε το πρω­τά­θλημα. Το play-off και το play-out, δεν το συζητάω καθόλου. Δεν βγαίνει…».

-Για το ποσοστό που είναι να πάρουν οι ομάδες από το στοί­χημα:

«Αυτό ήταν μία απόφαση, την οποία οι ομάδες την κυνη­γού­σαν χρόνια. Είναι φυσιο­λο­γικό και καλό, γιατί θα υπάρ­ξουν έσοδα. Έπρεπε να γίνει γιατί δεν μπορεί οι στοι­χη­μα­τι­κές να χρη­σι­μο­ποιούν το όνομα και το σήμα της κάθε ομάδας και να εισπράτ­τουν χωρίς, οι ομάδες να έχουν κάποιες απο­λα­βές, από όλη αυτή την κατά­σταση. Το θεωρώ πάρα πολύ σωστό και πάρα πολύ σωστή την κίνηση της πολι­τείας, ώστε να υπάρ­χουν έσοδα, από την στιγμή που έχουν μειωθεί τα έσοδα από άλλες κατα­στά­σεις. Θα βοη­θη­θούν πάρα πολύ οι ομάδες, από τα έσοδα αυτά».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.