Τοπικές Ειδήσεις

Η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου απέρριψε αίτημα των Ρομά

Ομοφώνως αρνητική ήταν η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, στο αίτημα των Ρομά, για την λειτουργία λαϊκής αγοράς στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου (σε σημείο που είναι κοντά στην είσοδο του κοιμητηρίου του Ταξιάρχη) κάθε Κυριακή και Δευτέρα.

«Μας έφεραν ένα αίτημα για παραχώρηση 100 θέσεων ώστε να δημιουργήσουν δική τους λαϊκή έξω από το Κοιμητήριο του Ταξιάρχη, κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Αυτό το αίτημα όμως, αντιβαίνει στα δεδομένα και στα προαπαιτούμενα για να μπορέσει να λειτουργήσει νόμιμα αυτή η αγορά.
Επιπλέον, ο Νόμος είναι σαφής και αναφέρει ότι μόνον ένα 5% μπορούν να δοθούν σε Ρομά.
Το βασικό είναι ότι υπάρχει κανονισμός λειτουργίας για όλους όσους λαμβάνουν μέρος στην λαϊκή αγορά.
Αφού δεν υπήρχε τίποτε από τα προαπαιτούμενα, αποφασίστηκε ομοφώνως να απορριφθεί αυτό το αίτημα» δήλωσε στην «δημοκρατική» η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου.
Στην ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε η εισήγηση – πρόταση της προέδρου να τεθεί σχετικό αίτημα στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ για την περίοδο των εορτών, να οριστούν δηλαδή κάποιες θέσεις στάθμευσης που θα είναι διαθέσιμες στους πολίτες -στον χώρο κοντά στα παλαιά σφαγεία, κοντά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και κοντά στην οδό Διαγοριδών- και να χρησιμοποιούν τα μικρά λεωφορεία που έχει στον στόλο της (μίνι μπας).
«Η εισήγηση – πρόταση αυτή, ψηφίστηκε επίσης ομοφώνως. Θεωρούμε ότι θα είναι μια πολύ καλή εξυπηρέτηση για τους πολίτες που θέλουν να κατεβαίνουν στο κέντρο κατά την περίοδο των εορτών και βεβαίως, θα βοηθήσει πολύ να αποφορτιστεί η πόλη, από το κυκλοφοριακό, έχοντας δημιουργήσει χώρους στάθμευσης. Θεωρούμε ότι θα είναι και ένα… τεστ για το τι θα γίνει αργότερα με το κυκλοφοριακό», τόνισε η κα Ζιώγου.
Η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου θα εξετάσει εκ νέου την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Κοιμητηρίου του Ταξιάρχη σε συνεργασία με τον εντεταλμένο κ. Θανάση Στάμο, που έχει την αρμοδιότητα.
«Πέρα από την λειτουργία του Κοιμητηρίου ετοιμάζουμε μια πρόταση με την Υπηρεσία Πρασίνου για μια σειρά από δράσεις στην Δημοτική Κοινότητα Ρόδου» είπε η κα Ζιώγου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου