Φοροδιέφυγαν, τους έβαλαν πρόστιμα, τους σφράγισαν, τους έβαλαν λουκέτα και ειδικές ταινίες, μα αυτοί τα κατάφεραν και έμειναν ανοιχτοί.

Την περασμένη εβδομάδα στο γνωστό μπαρ της Πάρου, Barbarossa επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο, αφού κατά τον έλεγχο που κλιμακίου της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 6.500 ευρώ από το μπαρ.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και διαπιστώθηκε ότι κάποιοι αφαίρεσαν την κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ, από το μαγαζί, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν εκ νέου οι κρατικοί μηχανισμοί.

Η κορδέλα επανατοποθετήθηκε με τη βοήθεια της αστυνομίας. Όμως λίγο αργότερα κάποιος έσβησε την ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής», βάφοντας την κορδέλα με λευκή μπογιά. Λόγω της νέας παράβασης η επιχείρηση ήταν πια αντιμέτωπη με 10ήμερο λουκέτο.

Ωστόσο, αυτή η ποινή προς το παρόν δεν έχει επιβληθεί. Ο ιδιοκτήτης προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Σύρου, το οποίο εισηγήθηκε αναστολή του 10ημερου λουκέτου.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την υπόθεση της νήσου Χρυσής (Γαϊδουρονήσι)στην Κρήτη που έσκασε τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα είχε μπει λουκέτο σε όλες τις καντίνες του νησιού καθώς επί δυο μήνες ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει 16.546 αποδείξεις. Επιπλέον έκοβε αποδείξεις μαϊμού σε ΑΦΜ επιχειρήσεων που ήταν κλειστές επί χρόνια και είχε ταμιακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες.

Στην περίπτωση του νησιού, το Πρωτοδικείο Λασιθίου στη Νεάπολη, αποφάσισε οι καντίνες να μηνούν ανοιχτές μέχρι τις 18 Οκτωβρίου για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εξυπηρέτησης των χιλιάδων επισκεπτών. Στις 18 Οκτώβρη θα συζητηθεί η κρινόμενη αίτηση για το αν θα επιτρέπεται η λειτουργία των αναψυκτηρίων.

Το θέμα του Barbarossa αναμένεται να εξεταστεί από την Ανεξάρτητη Αρχή τη Δευτέρα προκειμένου να εφαρμοσθεί η νομοθεσία στην περίπτωση αυτή.

tvxs.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ