Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου στο Γεννάδι, την Κυριακή 1 Ιουλίου. Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αναβάθμιση των δομών Υγείας στη Νότια Ρόδο και πιο συγκεκριμένα η στελέχωση του ΠΠΙ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ.

Η Νότια Ρόδος, που καλύπτει σε έκταση το 1/3 σχεδόν του νησιού και με πληθυσμό που κυμαίνεται από 4.000 τη χειμερινή περίοδο έως 25.000 (μόνιμους κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες) στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, εξυπηρετείται από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Γενναδίου, που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στη στελέχωση του σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ούτως ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο του σ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο τέλος της εποικοδομητικής συζήτησης, κατατέθηκαν τόσο από τους προέδρους όσο και από το βουλευτή προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του ΠΠΙ Γενναδίου που λαμβάνουν υπόψη τη χωρική και κοινωνική ιδιαιτερότητα της περιοχής και τις ανάγκες των κατοίκων της Ν. Ρόδου. Στόχος όλων είναι να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των τοπικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που καλύπτουν τη Νότια Ρόδο.

Ο τομέας της Υγείας στις νησιωτικές περιοχές, είναι στις υψηλές προτεραιότητες της κυβέρνησής μας, είπε ο βουλευτής, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μεταφέρει και να στηρίξει τις προτάσεις στο υπουργείο Υγείας και στη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου μέχρι να δοθεί λύση – κάλυψη των θέσεων ιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού – στο Γεννάδι.

«Θέλουμε ένα επιστημονικά, ορθολογικά και χωροταξικά κατάλληλα σχεδιασμένο δίκτυο μονάδων Υγείας στη Ρόδο, σ’ όλη τη Δωδεκάνησο, ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης και επισκέπτης των νησιών μας να απολαμβάνει ισότιμη πρόσβαση και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας», σημείωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ