Ρεπορτάζ

Ο κήπος του «Θέρμαι» είναι πάλι το “talk of the town”!

Το νέο «Θέρμαι» στον φαντασμαγορικό κήπο στο κέντρο της Ρόδου, που αναστήθηκε μετά κόπων και βασάνων από τον πολυμήχανο επιχειρηματία Ντίνο Χορευτή είναι και πάλι talk of the town, ανεβαίνοντας γευστικά και σερβίροντας μια από τις πιο πρωτότυπες κουζίνες sushi στο νησί!
Ξεκινώντας από τα βάθη της Aσίας πριν από 27 περίπου αιώνες, το sushi εισχώρησε δυναμικά στην αμερικανική σκηνή την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας μία νέα τάση στο φαγητό.
Tα τελευταία χρόνια, η πολύπλευρη εμπειρία του sushi έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και στη χώρα μας.
Tα γιαπωνέζικα εστιατόρια τσακίζουν τα ρεκόρ της επιτυχίας στο παγκόσμιο χρηματιστήριο των γαστρονομικών τάσεων. Oι ιδιαίτερα υψηλές τιμές των εστιατορίων έχουν μετατρέψει στο μυαλό πολλών την ιαπωνική κουζίνα σε γευστική απόλαυση για την ελίτ.
Οι γαστρονομικές συνήθειες «made in Japan», αποτελούν όμως στο «Θέρμαι» μια σχετικά οικονομική επιλογή, αν και η όλη επένδυση δεν ήταν χαμηλού κόστους.
Το sushi συγκαταλέγεται στις πιο υγιεινές διατροφές και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι Ιάπωνες έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο (και το μικρότερο ποσοστό παχυσαρκίας).
Ο Ντίνος Χορευτής διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε οργανωμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που να προσφέρει όλη την γκάμα των πιάτων sushi στο κέντρο της πόλης, αποφάσισε να επενδύσει στο hotspot της Ρόδου και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το εγχείρημα θα αποδώσει καρπούς καθώς η τιμή των πιάτων σε συνάρτηση με την ποιότητα που προσφέρεται το καθιστά όχι μόνο μια οικονομική πρόταση αλλά και συνήθεια, που φαίνεται ότι θα μετατραπεί σε εξάρτηση.
Sushi δεν σημαίνει απλώς ωμό ψάρι, είναι ο συνδυασμός ρυζιού με ψάρι, θαλασσινά ή λαχανικά. Tόνος, καπνιστός σολομός, χταπόδι, χέλι, καβούρι ή γαρίδα είναι οι σημαντικότερες επιλογές που έχει κανείς, όταν αποφασίζει να πειραματιστεί με τη γιαπωνέζικη κουζίνα.
Πάντα φρέσκο, το sushi μπορεί να ετοιμαστεί ως nigiri ή maki.
Tο nigiri είναι λεπτοκομμένο φιλέτο ψαριού ή θαλασσινού που σερβίρεται πάνω σε ρύζι.  Mπορείτε να το φάτε χρησιμοποιώντας τα ειδικά ξυλάκια, γνωστά ως chopsticks, ή και με τα χέρια. Tο maki, ή maki-roll, αποτελείται και αυτό από λεπτοκομμένο φιλέτο ψαριού, θαλασσινού ή λαχανικού, τυλιγμένο όμως με ρύζι και φύκι. Tο maki είναι φτιαγμένο για να τρώγεται με τα χέρια. Tο περίβλημα από φύκι λειτουργεί προστατευτικά ώστε να μην κολλάει το ρύζι πάνω στα δάχτυλα.
Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι τα πιάτα Tekka Maki, Sake Maki, Avocado Maki, Ebi Maki, California Maki, Hot Spicy Ebi Maki, Sake Avocado Maki, Ebi Avocado Maki με 6 κομμάτια έκαστο προσφέρονται μόλις για 3 ευρώ στο «Θέρμαι».
Τα πιάτα Nigiri με τις ίδιες ποικιλίες με δύο κομμάτια στην ίδια τιμή, η τηγανητή γαρίδα tempura πάνω σε μπάλα ρυζιού, μόλις 4 ευρώ, το  Tekka Sashimi 5 κομμάτια, 5 ευρώ ενώ τα περιζήτητα ρολά στην ίδια τιμή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου