Ρεπορτάζ

Ροδίτης κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατ’ επάγγελμα – Αποκτούσε κινητά με πλαστά στοιχεία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, θα καθίσει την 9η Ιουνίου 2016, ένας Ροδίτης, που διαμένει στη Μεσαιωνική Πόλη, κατηγορούμενος για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με σκοπούμενο συνολικό όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τελεσμένη και σε απόπειρα, κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή.
Ο κατηγορούμενος, την 12η Φεβρουαρίου 2010 και περί ώρα 13:00 μετέβη στο υποκατάστημα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας «Vodafone» στην Ιαλυσό και απευθύνθηκε στην υπάλληλο του καταστήματος, Ε. Κ., ζητώντας της να του κάνει δύο οικογενειακές συνδέσεις κινητών τηλεφώνων. Η αξία των δύο κινητών που επέλεξε ανερχόταν στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ.
Η υπάλληλος του ζήτησε να της επιδείξει το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας και τον αριθμό φορολογικού του μητρώου, για την προώθηση του εν λόγω αιτήματος.
Εκείνος αρχικά της επέδειξε φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας και στη συνέχεια της παρέδωσε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που είχε εκδοθεί την 10-5-2001, με τα στοιχεία Μάριος Βογιατζής του Νικολάου και της Μαρίας γεννηθείς την 12-5-1985 στη Νίκαια Αττικής, ένα έγγραφο απόδοσης Α.Φ.Μ., με αναγραφόμενο αριθμό φορολογικού μητρώου 104356754 και τα ίδια στοιχεία και δύο τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας μαζί του.
Η υπάλληλος διατηρώντας αμφιβολίες για τη γνησιότητα του προσκομισθέντος από τον κατηγορούμενο δελτίου ταυτότητας, ειδοποίησε τηλεφωνικά τον προϊστάμενό της και ιδιοκτήτη του καταστήματος Π. Δ. και εκείνος, κατόπιν σχετικού ελέγχου, των στοιχείων ταυτότητας και των τηλεφώνων επικοινωνίας, διαπίστωσε ότι την 10η Φεβρουαρίου 2010 περί ώρα 12:00 ένας άνδρας είχε προσκομίσει δελτίο ταυτότητας στο κεντρικό κατάστημα της εταιρείας στην Πόλη της Ρόδου με στοιχεία Ευάγγελος Δημητρίου του Αντωνίου γεννηθείς στη Ρόδο την 9-7-1984, ένα έγγραφο απόδοσης Α.Φ.Μ. της Δ.Ο.Υ. Ρόδου με τον ίδιο αριθμό φορολογικού μητρώου καθώς και αριθμό τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εταιρεία τον ίδιο, με ένα εκ των δύο που έδωσε και ο πελάτης, με στοιχεία Μάριος Βογιατζής.
Με τα ανωτέρω έγγραφα που προσκόμισε, εγκρίθηκε η αίτηση επ’ ονόματι του Ευάγγελου Δημητρίου και του χορηγήθηκε μια συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας «ERICSON 715», συνολικής αξίας 325 €.
Στη συνέχεια, ο Π. Δ. ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε αφενός ότι η αστυνομική ταυτότητα ανήκει σε γυναίκα με τα στοιχεία Π. Κ. του Ιωάννη και της Βασιλικής γεννηθείσα την 1-2-1963 στη Δράμα, αφετέρου η με αριθμό Φ 284592 αστυνομική ταυτότητα που προσκόμισε στο κεντρικό κατάστημα VODAFONE ανήκει σε γυναίκα με στοιχεία Γ. Ρ. του Γρηγορίου και της Ελένης γεννηθείσα την 5-10-1986 στην Αθήνα. Κατόπιν σύλληψής του από τα αστυνομικά όργανα του Α.Τ. Ιαλυσού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, τα πλαστά έγγραφα.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση και τη μετέπειτα κυρία ανάκριση προέκυψε ότι ο ίδιος κατηγορούμενος, από τις αρχές του έτους 2010, σκάναρε στον προσωπικό του υπολογιστή αστυνομική ταυτότητα και έχοντας αποθηκευμένη τη δική του φωτογραφία χρησιμοποιούσε ειδικό πρόγραμμα, την επεξεργαζόταν και εκτύπωνε έγχρωμα δελτία ταυτότητας με στοιχεία ατόμων της προτίμησής του, ενώ στη συνέχεια τις πλαστικοποιούσε δίνοντας σ’ αυτές τη μορφή γνησίων δελτίων.
Έπειτα, έχοντας αποθηκευμένο στον υπολογιστή του το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας προέβαινε στην επεξεργασία του, αλλάζοντας τα στοιχεία.
Προέκυψε επιπλέον ότι:
– Την 4-2-2010, στο Αιγάλεω Αττικής, μετέβη στο υποκατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την επωνυμία «Vodafone» που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού και προμηθεύτηκε με τον ιδιο τρόπο δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων, συνολικής αξίας 243,95 € με δύο αριθμούς τους οποίους χρησιμοποίησε και κατά το χρονικό διάστημα από 5-2-2010 έως και την 7-2-2010 έκανε συνεχείς, επαναλαμβανόμενες και ταυτόχρονες κλήσεις προς διεθνείς προορισμούς υψηλής χρέωσης από τις οποίες κλήσεις η VODAFONE υπέστη περιουσιακή βλάβη ανερχόμενη στο ποσό των 138.513 €!
-Την 9-2-2010, στη Ρόδο, μετέβη στο υποκατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την επωνυμία «Γερμανός» που βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και με τον ίδιο τρόπο προμηθεύτηκε δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων μάρκας «SONY ERICSSON» και «NOKIA 2700», συνολικής αξίας 270 €, ενώ η συνολική ζημία από τα πάγια που προβλέπονται από την ανωτέρω σύμβαση ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 1.596 €.
-Την 10-2-2010 και περί ώρα 12:00, στη Ρόδο, μετέβη στο υποκατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την επωνυμία «Vodafone» που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής και προμηθεύτηκε με τον ίδιο τρόπο μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας «ERICSSON 715» αξίας 325 €.
-Την 11-2-2010 και περί ώρα 12:00, στη Ρόδο, μετέβη στο -υποκατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την επωνυμία «Vodafone» που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και με τον ίδιο τρόπο ζήτησε να υποβάλει αίτηση και να συνάψει σύμβαση με την εταιρεία για οικογενειακό πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να προμηθευτεί μία συσκευή κινητού τηλεφώνου αξίας 200 €.
-Την 12-2-2010 και περί ώρα 13:00, στην Ιαλυσό, μετέβη στο υποκατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την επωνυμία «Vodafone» επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών και ζήτησε να κάνει δύο οικογενειακές συνδέσεις κινητών τηλεφώνων, αξίας 400 ευρώ και επίσης να πληροφορηθεί για πακέτα προσφορών του καταστήματος τα οποία χορηγούν δωρεάν συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Το συνολικό ύψος της βλάβης που φέρεται να προκάλεσε ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 141.547, 95 €.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου