Ειδήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Έστειλε εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέστειλε εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα, ακριβώς όπως είχε προναγγείλει. Ο λόγος για το εξώδικό είναι όλα όσα δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης σε επιχείρηση, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών.

«Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία» σχολιάζεια αρχικά σε ανακοίνωσή του για την απόφαση αυτή, προσθέτοντας πως «ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών».

Τι ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γεωργιάδης
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Έστειλα σήμερα το εξώδικο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα, όπως είχα προαναγγείλει από την Τρίτη. Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία. Ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως.

Η συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με φορείς του δημοσίου, όπως διαπίστωσα στην πορεία από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αφορά αποκλειστικά σε Δήμους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα, από διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων Δημάρχους, καθώς μεταξύ των 29 Δήμων όπου έχει πάρει αναθέσεις, υπάρχουν Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, ουδεμία σχέση ή εμπλοκή φέρω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις της. Ο κύριος Τσίπρας το γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας. Καλώ τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει ως ο νόμος ορίζει, ειδάλλως είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και σε κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ως εδώ στη δημαγωγία, στο ψέμα και στο τοξικό κλίμα που σκοπίμως καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο λόγος που έστειλε εξώδικο ο κ. Γεωργιάδης
Σε δηλώσεις του την Τρίτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Τσίπρα, γιατί σε δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον υπουργό για απευθείας αναθέσεις στον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης επιχείρησης.

«Εξακολουθεί να λέει, τό ‘πε και σε μια ομιλία, τό ‘πε και στο Mega, ότι ο λόγος λέει που τα είπε αυτά αυτός ο ιδιοκτήτης, είναι ότι του έχω δώσει εγώ πολλές απευθείας αναθέσεις. Δεν έχω δώσει καμία, ούτε απευθείας ανάθεση, ούτε οποιεσδήποτε δουλειές σε αυτήν την επιχείρηση και σε αυτόν τον κύριο τον οποίο γνώρισα πρώτη φορά προχθές που με κάλεσε στην εταιρία του. Κατά συνέπεια, όσα λέει ο κ. Τσίπρας, είναι άκρως συκοφαντικά. Αν το συνεχίσει δηλαδή, θα του ζητήσω αποζημίωση» δήλωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι επρόκειτο για μία εκδήλωση όπως τόσες άλλες που πάνε προεκλογικά οι υποψήφιοι σε καθημερινή βάση, και μάλιστα, σημείωσε για το επίμαχο περιστατικό ότι: «Εγώ ο ίδιος αντέδρασα αμέσως, δεν περίμενα τον κ. Τσίπρα. Αυτό που με ενοχλεί είναι που το συνδέει με δήθεν απευθείας αναθέσεις που του έχω δώσει εγώ. Αυτό είναι συκοφαντία. Είναι ψέμα, είναι συκοφαντία, και θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Τι συνέβη στην εκδήλωση

Επικεφαλής ασφαλιστικής εταιρείας δίνει σαφείς οδηγίες στα όρια της εντολής στους εργαζόμενους για το τι θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές, κινδυνολογώντας και θυμίζοντας δύσκολες καταστάσεις του 2015 με επίκεντρο το κλείσιμο των τραπεζών .

Αφορμή για αυτό το «μάθημα» η επίσκεψη στην εταιρεία του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στο τέλος του λογύδριου σπεύδει να πει «εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά, ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει παιδιά».

Πριν την φράση αυτή του κ. Γεωργιάδη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ακούγεται να λέει: ««Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ, η δουλειά μας η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας, εγώ θα τα πω άλλη μια φορά, εξαρτάται πάρα μα πάρα πολύ από μία χώρα κυβερνημένη, με μία σωστή κυβέρνηση». Και στη συνέχεια αναφέρεται στην περίοδο του 2015, λέγοντας: «Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες παιδιά και θυμόσαστε τι γινόταν -και στα τηλέφωνα και με τους συνεργάτες και με τον κόσμο και με τις αποζημιώσεις».

Με το που κυκλοφόρησε το βίντεο αυτό, βροχή επικρίσεων δέχθηκε ο υπουργός που δεν παρενέβη νωρίτερα και άφησε το «αφεντικό» να υποδεικνύει στους εργαζόμενους τι θα ψηφίσουν στις εκλογές σε μια κατάφορη παραβίαση δικαιωμάτων.

Το θέμα πήρε διαστάσεις με το twitter να βουλιάζει από επικριτικά μηνύματα για το «αφεντικό» αλλά και για τον υπουργό, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλά σε νέα ανάρτησή του για πλάκα, εξού και γελούν οι εργαζόμενοι όπως λέει –αν και αυτό δεν αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη, αφού το γέλιο πολλές φορές δείχνει και αμηχανία.

Ούτε το «εδώ είμαστε μια οικογένεια και τα συζητάμε όλα, που ακούγεται να λέει μετά το «κήρυγμα» ο επικεφαλής της εταιρείας επαρκεί για να δικαιολογήσει τα προηγούμενα.

Άλλωστε αυτό το -αν μη τι άλλο- παρεξηγήσιμο χιούμορ από την πλευρά του επιχειρηματία προκάλεσε προφανώς και την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, την οποία επισημαίνει στην ανάρτησή του απαντώντας στους «απελπισμένους Συριζαίους» που διακίνησαν -όπως λέει- το βίντεο.

«Εγώ όμως παρά το χιούμορ δεν το αφήνω να περάσει έτσι ούτε ως αστείο», λέει ο κ. Γεωργιάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου