ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. Ρόδου σε ρόλο… οικονομολόγου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου Οικονομική Ολυμπιάδα

Η Οικο­νο­μική Ολυ­μπιάδα είναι ένας διεθνής δια­γω­νι­σμός οικο­νο­μι­κών γνώσεων που απευ­θύ­νε­ται σε μαθητές και μαθή­τριες λυκείου της Ελλάδας και του εξω­τε­ρι­κού και φιλο­δο­ξεί να συμ­βά­λει στην περαι­τέρω ανά­πτυξη των δεξιο­τή­των και των γνώσεων των μαθητών και των μαθη­τριών στο πεδίο των οικο­νο­μι­κών. Στο πλαίσιο της νέας εποχής και των αλλαγών που αυτή συνε­πά­γε­ται είναι ιδιαί­τερα σημα­ντικό το γεγονός ότι δίνεται στα παιδιά μας μία τέτοια ευκαι­ρία, που θα τα βοη­θή­σει – γιατί όχι; – να ανα­κα­λύ­ψουν και νέες κλίσεις και δεξιό­τη­τές τους, που θα άπτο­νται του κλάδου της Οικο­νο­μίας.

Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου ήταν το μονα­δικό δημόσιο σχολείο που ανέλαβε τον ρόλο του εξε­τα­στι­κού κέντρου στην πόλη μας για τη συγκε­κρι­μένη διορ­γά­νωση. Τα παιδιά, με την υπεύ­θυνη καθο­δή­γηση της οικο­νο­μο­λό­γου του σχο­λείου μας κ. Λίνας Φιλιπ­πάκη, κλή­θη­καν να απα­ντή­σουν σε μία σειρά από ερω­τή­ματα που απο­τέ­λε­σαν για αυτά πηγή και για περαι­τέρω προ­βλη­μα­τι­σμό. Ας μην ξεχνάμε πως τα οικο­νο­μικά ζητή­ματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μάς αφορούν όλους.

Την Παρα­σκευή 18 Μαρτίου ολο­κλη­ρώ­θηκε ο πρώτος γύρος, ενώ θα ακο­λου­θή­σουν δύο ακόμη, για να δια­κρι­θούν τελικά πέντε παιδιά από όλη την Ελλάδα που θα την εκπρο­σω­πή­σουν σε διεθνές επίπεδο. Από τα παιδιά του σχο­λείου μας που έλαβαν μέρος στον δια­γω­νι­σμό προ­κρί­νο­νται στον επόμενο γύρο οι παρα­κάτω μαθητές και μαθή­τριες: Αιμιλία Καρα­γιάννη, Πανα­γιώτα Κου­σου­τζή, Φώτης Τσια­μά­κης, Αγγε­λική Πίττα, Βαλασία – Ισιδώρα Γιωργά – Σπανού, Τζάνος Ντε­μιρ­τζής, Άγγελος Γεωρ­γαλ­λής, Καλ­λιόπη Θαρ­ρε­νάκη, Θεμι­στο­κλής Τσού­βα­λης, Αντέλη Ζαννετή, Γρη­γό­ρης Ρου­μά­νης, Χρυ­σάνθη Τηλια­κού, Μαρία Λάγκαλη, Άγγελος Επα­μει­νών­δας Σεραφής, Χρυ­σο­βα­λά­ντου – Μαρία Παγω­μέ­νου, Χαρά­λα­μπος Ποντι­κά­κης, Νου­ρι­κιάρ Σελ­λαβ­τζή, Γιάννης Θυριά­κης, Βασι­λική Ζανδέ.

Ευελ­πι­στούμε με αυτή την αφορμή οι μαθητές και οι μαθή­τριες του σχο­λείου μας να μπό­ρε­σαν να αντι­λη­φθούν έννοιες που άκουγαν καθη­με­ρινά, αλλά μέχρι τώρα φάντα­ζαν για αυτούς κενές νοή­μα­τος. Θα θέλαμε να συγ­χα­ρούμε όλα τα παιδιά που συμ­με­τεί­χαν στον δια­γω­νι­σμό, αφιε­ρώ­νο­ντας χρόνο από την καθη­με­ρι­νό­τητά τους. Μακάρι και στο μέλλον να τους δοθούν πολλές αντί­στοι­χες ευκαι­ρίες, ώστε να έρθουν σε επαφή με ποι­κί­λες πτυχές της επι­στή­μης και της κοι­νω­νίας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.