Ειδήσεις

«Πράσινο φως» για επενδύσεις στην Ελλάδα από την Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Επενδύσεις στην Ελλάδα έως και τα τέλη του 2020, πρωτίστως για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα, θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), αφότου οι μέτοχοί της – στους οποίους συγκαταλέγονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – έδωσαν το «πράσινο φως» για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας.

Το ποσό που θα επενδυθεί στη χώρα μας δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, όμως κύριοι στόχοι θα είναι η «ενίσχυση της προόδου στις μεταρρυθμίσεις» και η «ενίσχυση της ανάκαμψης», όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα.

Παράλληλα, η EBRD θα προσφέρει στη χώρα μας την εμπειρογνωμοσύνη της, με κύριο στόχο να διευκολυνθεί η πρόσβαση πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση.

Επιπλέον, η EBRD θα συμβάλει, «όπου είναι δυνατό», στην αύξηση της παρουσίας του ελληνικού ιδιωτικού τομέα στις υποδομές και το χώρο της ενέργειας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε την εμπειρογνωμοσύνη μας στον ιδιωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Η EBRD θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αξιοποιήσει το έπακρο την προσωρινή εντολή [για επένδυση] στη χώρα. Εστιάζοντας στον ιδιωτικό τομέα, επιδιώκουμε να συμβάλlουμε στη μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη της ιδιωτικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας, Σερ Σούμα Τσακραμπάρτι.

Η Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ιδρύθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το 1991, με στόχο να βοηθήσει τα κράτη της πρώην Ανατολικής Ευρώπης να στραφούν προς το μοντέλο της ελεύθερης αγοράς και να προαγάγουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

skai.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου