Ειδήσεις

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Ρόδου καταγγέλλουν την παράταση του ωραρίου το καλοκαίρι

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Ιδιωτικοί υπάλληλοι ,εμποροϋπάλληλοι ,οδηγοί ,εργαζόμενοι σε υπηρεσίες, σε Security
Συναδελφισσες ,Συνάδελφοι, από την ΡΟΔΟ την ΚΩ από τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ από τις ΚΥΚΛΑΔΕΣ ,από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην ΣΥΡΟ ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων για άλλη μια φορά η παράταση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες ( Μαρτίου- Νοεμβρίου 2015) καθημερινά μέχρι τις 12.00 ώρα τα μεσάνυχτα και τις Κυριακές.
Για άλλη μια φορά έγινε συνεδρίαση για γνωμοδότηση για το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την νέα τουριστική περίοδο 2015 από την Περιφέρεια χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου.
Για άλλη μια φορά αποφασίζουν αυτοί που θέλουν την κατάργηση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της Κυριακάτικης αργίας ,και την εξαθλίωση των μισθών μας μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό και τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
Για άλλη μια φορά αποφάσισαν για μας Πρόεδροι Εμπορικών Επιμελητηρίων ,Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων ,Εμπορικών Ομοσπονδιών και κάποιοι εργατοπατέρες που θεωρούν τους εαυτούς τους συνέταιρους με όλους τους προηγούμενους ,για το κέρδος και μόνο των επιχειρήσεων.
Η επιστολή που στείλαμε σαν σωματείο εργαζομένων του κλάδου στο Περιφερειακό συμβούλιο απαξιώθηκε ,δεν διαβάστηκε καν από τον Πρόεδρο με την αιτιολογία ότι στην σύσκεψη για την γνωμοδότηση συμφώνησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Χατζησαββας μαζί με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ρόδου ,τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων ,και τον πρόεδρο του Εμπορικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου που ο εν λογω κύριος ήταν ο μπροστάρης για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Η υποχώρηση στην επέκταση του ωραρίου ανοίγει την όρεξη για γενίκευση σε όλα τα καταστήματα, να στρωθεί ο δρόμος στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα που περιμένουν πως και πως την παράταση ωραρίου λειτουργίας ακόμα και σε 24ωρη βάση ,ακόμα και σε κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας σε συνδυασμό με την εκ περιτροπής εργασία, τον ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας, το σπαστό ωράριο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση οδήγησε εκατοντάδες εργαζόμενους σε εξαθλίωση με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή τους ζωή, στην προσωπική τους ζωή στο δικαίωμα να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας, για τα παιδιά μας, για την ξεκούραση μας, για τη στοιχειώδη αναπαραγωγή της εργατικής μας δύναμης.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δε αύξησε το εισόδημα των εμποροϋπαλλήλων, εκατοντάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες ρεπό, δεν δημιούργησε θέσεις εργασίας αντίθετα ο κλάδος του εμπορίου είναι ο δεύτερος κλάδος μετά τις κατασκευές, σε απώλειες θέσεων εργασίας, δεν τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ και δεν εξυπηρετεί τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι, οι υποαπασχολούμενοι, άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έφερε και τις ¨Λευκές νύχτες¨ που διοργανώνουν Δήμοι ανά περιοχές σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Εμπορικούς συλλόγους υποχρεώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.
Οι μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι τα πολυκαταστήματα, που ανοίγουν και λειτουργούν, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η Ε.Ε. κατοχυρώνει και υπερασπίζεται, και υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων.

Συναδελφισσες Συνάδελφοι
Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.
Οι πολυεθνικές , οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ με το πολιτικό τους προσωπικό και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες των εργαζομένων, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας. Είναι εδώ. Τρομοκρατούν και απολύουν!
Θέλουν να κάνουν τα νησιά μας <<ειδικές ζώνες>> ,χωρίς κανένα περιορισμό στα ωράρια λειτουργίας και με φθηνό εργατικό προσωπικό.
Η απόφαση αυτή θα δώσει συνέχεια στο πακέτο των μέτρων βίαιης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, κατάργησης κεκτημένων δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα ,που επιβάλλονται στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης και της <<ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας>> .Ένα ακόμα χτύπημα που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στο εμπόριο και στο μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνων και μικρών εμπόρων για να διευκολυνθούν τα σχέδια των μεγαλέμπορων μην έχετε αυταπάτες επειδή άλλαξε η κυβερνηση.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – See more at:

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου