Πολιτιστικά

Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο του βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρόδου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Mαθαίνω να αγαπώ το βιβλίο» ο ιδιωτικός παιδικός σταθμός-νηπιαγωγειο «Το Παλατάκι» επισκέφτηκε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου που λειτουργεί από το 1947, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μια σχέση σεβασμού ανάμεσα στα παιδιά και στο βιβλίο, να εξοικειωθούν με την ανάγνωση και τη διαδικασία της ανάγνωσης, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το βιβλίο και να αντιληφθούν τη χρησιμότητά του. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα παιδικά βιβλία της Βιβλιοθήκης, το σύνολο του βιβλιακού υλικού, τον τρόπο δανεισμού των βιβλίων.

Πραγματικά ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου είναι ένα στολίδι της πόλη μας, που στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα ιπποτικά αρχιτεκτονικά μνημεία της Ρόδου, με στοιχεία αναγεννησιακής τεχνοτροπίας, και βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους στην πλατεία Ιπποκράτους στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Αξίζει όλοι να επισκεφτούν, το χώρο αυτό που λειτουργεί καθημερινά από το πρωί έως το μεσημέρι και την Τετάρτη το απόγευμα.

Γονείς και παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και κάθε αναγνώστης, μπορούν ή να καθίσουν και να διαβάσουν βιβλία που τους ενδιαφέρουν, στο χώρο της βιβλιοθήκη ή να δανειστούν βιβλία που επιθυμούν να τα πάρουν σπίτι τους και να τα επιστρέψουν μετά από λίγες μέρες

Τα μικρά παιδιά από παιδικό σταθμό «Το Παλατάκι» χάρηκαν πολύ την πρώτη τους επαφή με τη βιβλιοθήκη, απόλαυσαν την ανάγνωση του παραμυθιού καθισμένα αναπαυτικά μέσα στον όμορφο και ζεστό χώρο, απέκτησαν νέες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μιας Δανειστικής βιβλιοθήκης, τον τρόπο οργάνωσης και ταξινόμησης των βιβλίων στα ράφια αλλά και σχετικά με τη σωστή συμπεριφορά μας μέσα στο χώρο αυτό. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και -με τη βοήθεια των νηπιαγωγών που τα συνόδευαν- διάβασαν παραμύθια.

Οι υπεύθυνοι του σταθμού ευχαριστούν πολύ τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης για τη φιλοξενία τους και για την όμορφη εμπειρία που προσέφεραν στα παιδιά.

Τα παιδιά έφυγαν με την υπόσχεση ότι θα επισκέπτονται με τους γονείς τους συχνά το φιλικό περιβάλλον της βιβλιοθήκης! Με την ενεργό συμμετοχή και συνδρομή όλων μας, στο έργο της, θα μπορέσει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου, να προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες του, που είναι ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει σήμερα η πατρίδα μας.

Η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε με τη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η μεγάλη αρκούδα ό,τι κοιμάται» από την υπεύθυνη του σταθμού, κ. Βαρδέλλη Βαλασία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου