Ειδήσεις

Διαμαρτύρονται οι ειδικοί φρουροί για τα συνθήματα στις κλούβες

Την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα με σπρέι πάνω σε κλούβες, μετά την αντιφασιστική πορεία του προηγούμενου Σαββάτου εκφράζει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

«Δεν περιγράφει επιτυχία και άκρατη ικανοποίηση για την κοινωνία, το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα έπρεπε μετά το πέρας της εργασίας τους να επιστρέψουν στην δουλειά τους με οχήματα τα οποία ήταν κατάστικτα ύβρεων και απειλών, γενόμενοι παράλληλα αντικείμενο έντονου σχολιασμού όσων τους είδαν άμεσα και όσων τους είδαν από εικόνες που αποτυπώθηκαν από τα Μ.Μ.Ε.», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί. «Η αξιοπρέπεια δεν κάνει διακρίσεις!!!», επισημαίνουν επίσης, αφού πρώτα αναφερθούν στην επικρατούσα κατάσταση στο σώμα.

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΦΕΑΑ:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α) σας εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία σε ένα έργο που συνδέεται άμεσα με την ζωή του συνόλου των συμπολιτών μας και του συνόλου των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφάλειας.

Παραλαμβάνεται τον πολιτικό έλεγχο του Υπουργείου, έχοντας πριν εμπλουτίσει την Αστυνομία, με τις ιδέες σας, το επιστημονικό σας έργο, το διδακτικό σας έργο, την ανθρωπιστική σας προσέγγιση με λόγο και έρευνα, γεγονός που ενδυναμώνει τις πιθανότητες να πετύχετε και να περάσετε από την θεωρία στην πράξη διότι “Ου γαρ το ειπείν καλώς καλόν, αλλά τω ειπόντι δράσας τα ειρημένα “, καλό δεν είναι να τα λες καλά, αλλά (καλό είναι) αυτός που τα λέει να κάνει αυτά που λέει.

Δεν γνωρίζουμε αν η Αστυνομία που “παραλαμβάνεται” θα ήταν η Αστυνομία που πρέπει να αλλάξει και πρέπει να μεταρρυθμίσετε στον ίδιο βαθμό, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ελεύθερη και απρόσκοπτη στη δράση της και όχι τόσο ασφυκτικά εναγκαλισμένη με την εκάστοτε Πολιτική ηγεσία. Η αντίληψη που επιβεβαιώνεται από τις πρακτικές του παρελθόντος ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί “την κότα που παράγει χρυσά αυγά”, δηλαδή εξασφαλίζει πολιτική ανάδειξη ή εκλογή, την αποπροσανατολίζει από τον στόχο της και την καθιστά “παρία” του έργου και της αποστολής της. Βέβαια εδώ θα πρέπει να αναλάβουμε και την ευθύνη μας ως συνδικαλιστικά όργανα με ουσιώδη θεσμικό ρόλο, εγκαταλείποντας τις φιέστες που μας θέλουν παραστάτες και είδωλα σε χειραψίες που εξυπηρετούν μόνο κομματικές επιδιώξεις.

Η υπερβολή στην δράση της Αστυνομίας αλλά και ο υπερβάλλων ζήλος των κατά καιρούς προσώπων που εντέλλονται την επιχειρησιακή αντιμετώπιση γεγονότων κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έχει πολλάκις καταγγελθεί από το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με σκληρό τρόπο αλλά και από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Κάποιες όμως υπηρεσίες και κάποιες επιχειρησιακές δράσεις τις δημιούργησε η ανάγκη να ανταποκριθούν σε έκνομες ενέργειες με μέσα με τρόπο και συχνότητα πρωτοφανή, ανάγκη να προστατευθούν πρόσωπα και περιουσίες από φωτιά, σίδερο και ξύλο. Φρονούμε λοιπόν ότι πρώτα θα πρέπει να καταργήσουμε τους λόγους, τις αφορμές τα φαινόμενα που ανάγκασαν την Αστυνομία να προσαρμοστεί και να τα αντιμετωπίσει και μετά να τροποποιήσουμε τις λειτουργίες με τις οποίες η Αστυνομία τα αντιμετωπίζει.

Σπεύδουμε να σας ενημερώσουμε για μια υπηρεσία “Φρανκεστάιν” και “φάντασμα” υποψιασμένοι ότι έως τώρα δεν έχετε πληροφορηθεί την ύπαρξή της, την ΟΜ.ΕΤ, στην οποία “ντύνουν”, “βαφτίζουν” Υ.Α.Τ εργαζόμενους άλλων υπηρεσιών οι οποίοι εκτός από τα οργανικά τους καθήκοντα έχουν και δεύτερα καθήκοντα, ίδια με εκείνους που εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται μόνο για αυτά. Εκτιμούμε ότι η στιγμή της ενημέρωσης σας για αυτή θα είναι παράλληλα και το σταμάτημα της παράτυπης λειτουργίας της.

Το Σ.Ε.Φ.ΕΑ.Α διαχρονικά αποτελεί υποστηρικτή του μέτρου, και της “απο-Ιφιγενοποίησης ” της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία πληρώνει μέχρι σήμερα το “μάρμαρο” και οικονομικά και ιδεολογικά και υπηρεσιακά. Το μέτρο όμως σέβεται και διασφαλίζει την αξιοπρέπεια όχι μόνον των πολιτών της χώρας μας αλλά και των εργαζόμενων που καλούνται να διασφαλίσουν την ειρήνη μεταξύ τους. Δεν περιγράφει επιτυχία και άκρατη ικανοποίηση για την κοινωνία, το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα έπρεπε μετά το πέρας της εργασίας τους να επιστρέψουν στην δουλειά τους με οχήματα τα οποία ήταν κατάστικτα ύβρεων και απειλών, γενόμενοι παράλληλα αντικείμενο έντονου σχολιασμού όσων τους είδαν άμεσα και όσων τους είδαν από εικόνες που αποτυπώθηκαν από τα Μ.Μ.Ε.

Η αξιοπρέπεια δεν κάνει διακρίσεις!!!

Είναι τραγικό να βλέπουμε υπηρεσίες όπως εκείνη της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της οποίας η πορεία και η αποτελεσματικότητα αποτελούν ιστορικά επιτεύγματα για την Αστυνομία αλλά και για την συνείδηση του απλού πολίτη, να παραπαίουν γιατί οι υπηρετούντες συνάδελφοι δεν έχουν τα απαραίτητα για ασφαλή υπηρεσία και τα μέσα να παροπλίζονται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να συντηρηθούν ή δεν φιλοτιμήθηκε ακόμη κάποιος επιχειρηματίας να “ελεήσει” τις υπηρεσίες αυτές.

Κύριε Υπουργέ

Μη θέλοντας να υπερβάλουμε στο γραπτό λόγο και επιθυμώντας τον άμεσο και ειλικρινή διάλογο όσο το δυνατόν συντομότερα με συνάντηση μαζί σας, επικεντρώνουμε στη συνέπεια και στη συνέχεια. Στη συνέπεια, για την οποία σαν συνδικαλιστικό όργανο θα εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας στηρίζοντας τις έως σήμερα διατυπωμένες δημόσια αλλά και στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις μας, απόψεις σας. Στη συνέχεια, της οποίας σοβαρό και αξιόπιστο συνδετικό κρίκο αποτελεί ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και η υπόλοιπη Φυσική μας Ηγεσία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου