«Η Γη δεν αντέχει άλλα πλαστικά, είναι θέμα επιβίωσης» είναι το μήνυμα επιστημόνων και οικολογικών οργανώσεων.  Εάν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, τονίζουν, περίπου 12 δισ. τόνοι πλαστικών αποβλήτων θα βρίσκονται σε χώρους υγειονομικής ταφής ή στο φυσικό περιβάλλον έως το 2050 – βάρος που αντιστοιχεί με περίπου… 35.000 φορές το Empire State Building.

Με αφορμή την εναρμόνιση της Ελλάδας με την οδηγία της ΕΕ που επιφέρει από 1/1/2018 την παύση της δωρεάν διάθεσης λεπτών πλαστικών σακουλών από σούπερ μάρκετς και εμπορικά καταστήματα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης τονίζει ότι «οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορούν να σκοτώσουν ψάρια, θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά, μπορούν να αποδομηθούν και να μολύνουν το πόσιμο νερό και εν τέλει να βλάψουν όλους εμάς. Η καταστροφική τους δύναμη είναι μακράς διάρκειας και κρατά για δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια!.

Ας τα σκεφτούμε καλύτερα όλα αυτά, όταν γκρινιάζουμε για την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας Ας το προσέξουν και κάποιοι, οι οποίοι, θέλοντας να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δηλώνουν πως  είναι «ανέτοιμη η κοινωνία για την απαγόρευση». Ναι… δεν τους έστειλαν σπίτι σακούλες μακράς διάρκειας, ή πάνινες και δεν έκαναν συνεδρίες για το σοκ που θα υποστούν, «κόβοντάς» τους την προέκταση του χεριού τους. Την πλαστική σακούλα. Αντί να χαϊδεύουν αυτιά  θα προσφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνία αν τονίζουν πως η ατομική ευθύνη είναι το άπαν, είτε λέγονται πλαστικά, είτε σκουπίδια και βρωμιά παντού. Δεν είναι μόνο πλέον αισθητικής το θέμα αλλά επιβίωσης μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ