ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ. Θεμιστοκλέους: Στόχος να εξελιχθεί ο ιός ως μία “βαριά γρίπη”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Απώ­τε­ρος στό­χος είναι να εξε­λι­χθεί ο ιός ως μία “βαριά γρίπη”, που δεν θα επι­βα­ρύ­νει το Εθνι­κό Σύ­στη­μα Υγεί­ας και την κοι­νω­νι­κή ζωή, το­νί­ζει ο ΓΓ Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας Μά­ριος Θε­μι­στο­κλέ­ους. Όπως ενη­με­ρώ­νει, έχει εμ­βο­λια­στεί το 70% του ενή­λι­κου πλη­θυ­σμού και επι­ση­μαί­νει για ακόμη μία φορά την ανά­γκη να εμ­βο­λια­στούν όσο το δυ­να­τόν πε­ρισ­σό­τε­ροι, δη­λώ­νο­ντας αι­σιό­δο­ξος ότι θα κα­τα­φέ­ρου­με να ελέγ­ξου­με την παν­δη­μία.

Το όραμά του, λέει σε συ­νέ­ντευ­ξή του στο ΑΠΕ, δεν είναι απλά να συμ­βά­λει στην απε­λευ­θέ­ρω­σή μας από τα δεσμά του κο­ρο­νοϊ­ού,  τα οποία είναι πολλά και επώ­δυ­να, “συ­ντο­νί­ζο­ντας το ισχυ­ρό­τε­ρο όπλο ενα­ντί­ον του”, αλλά και η τε­χνο­γνω­σία από την αναμ­φι­σβή­τη­τα εντυ­πω­σια­κή ορ­γά­νω­ση του εμ­βο­λια­σμού να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί για ένα ακόμη άλμα στο μέλ­λον.

“Ο απώ­τε­ρος, στό­χος μας είναι να εξε­λι­χθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επι­βα­ρύ­νει το Εθνι­κό Σύ­στη­μα Υγεί­ας και την κοι­νω­νι­κή μας ζωή” και ο επό­με­νος στό­χος , το­νί­ζει ο κ. Θε­μι­στο­κλέ­ους, είναι ένα νέο ψη­φιο­ποι­η­μέ­νο σύ­στη­μα Υγεί­ας με τη συμ­με­το­χή και τη συ­νερ­γα­σία του δη­μο­σί­ου και του ιδιω­τι­κού τομέα, που θα πα­ρέ­χει υπη­ρε­σί­ες υψη­λής ποιό­τη­τας. “Η ψη­φιο­ποί­η­ση, απο­τε­λεί βα­σι­κό βρα­χί­ο­να των νέων αλ­λα­γών” και “η Επι­χεί­ρη­ση «Ελευ­θε­ρία» μας δεί­χνει το δρόμο για την επό­με­νη ημέρα”.

Ο Μά­ριος Θε­μι­στο­κλέ­ους μι­λά­ει για το σχέ­διο εμ­βο­λια­στι­κής κά­λυ­ψης, την εντα­τι­κο­ποί­η­ση της ενη­μέ­ρω­σης για τον εμ­βο­λια­σμό, αλλά και για το σή­με­ρα και το αύριο του τομέα της υγεί­ας.  Ταυ­τό­χρο­να επι­σή­μα­νε πως “Σε αυτή τη φάση γί­νε­ται κάθε δυ­να­τή προ­σπά­θεια, ώστε να μην επη­ρε­α­στεί ση­μα­ντι­κά, η κα­θη­με­ρι­νό­τη­τά μας, η κοι­νω­νι­κή και οι­κο­νο­μι­κή μας ζωή. Να το πούμε ξε­κά­θα­ρα, γί­νε­ται κάθε προ­σπά­θεια για να απο­φύ­γου­με ένα γε­νι­κευ­μέ­νο lock- down με τις πολύ σο­βα­ρές συ­νέ­πειες του”

Πα­ράλ­λη­λα, το­νί­ζει ότι στο πρώτο δε­κα­ή­με­ρο του Οκτω­βρί­ου θα έχουν ξε­κι­νή­σει οι πρώ­τοι εμ­βο­λια­σμοί στα ια­τρεία των παι­διά­τρων.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.