Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά περίπου 40 μέρες, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το ξεμπλοκάρισμα τουριστικών επενδύσεων, αλλά και οι δράσεις υποστήριξης της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς, είναι μερικά από τα πεπραγμένα της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού, με επικεφαλής την τέως αναπληρώτρια υπουργό Έλενα Κουντουρά. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διεθνής τουριστικός πράκτορας TUI για πρώτη φορά θα επιμηκύνει κατά 40 μέρες τα προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, η τέως αναπληρώτρια υπουργός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση για τα νούμερα που επιτυγχάνει η χώρα μας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το γεγονός ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν εφέτος τα 15 δισ. ευρώ. Παρά τις αρνητικές εξελίξεις που εμφανίστηκαν μεσούσης της περιόδου, η κα Κουντουρά επισημαίνει πως η καμπάνια «Ηappening Now» απέδωσε τα μέγιστα για την ανατροπή της κατάστασης στο μέτωπο των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Ειδική αναφορά έκανε στις επενδύσεις που πλέον έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης και αυτές ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Τέλος υπογράμμισε ότι η νέα ηγεσία του τουρισμού, θα μπορεί να πάρει τη σκυτάλη από εκεί ακριβώς που την άφησε η προηγούμενη διοίκηση και να τρέξει έτοιμες δράσεις που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ