Αθλητικά

Νέα απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΠΟ

Η απόφαση της FIFA να ασχοληθεί ενδελεχώς με την επέκταση της δράσης του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα προκάλεσε αντίδραση από πλευράς ΕΠΟ.
Σύμφωνα με την «Δίκη», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, απαιτεί να λάβει αντίγραφα των στοιχείων της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος!
Σε αυτή επικαλείται θεσμικά κίνητρα, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός ποτέ δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ μπορεί να εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία ταυτόχρονα με την ποινική, ακόμη κι αν δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία. Άλλωστε η Ομοσπονδία έχει στη διάθεσή της 109 φακέλους της Εταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar, τις οποίες ανέσυρε από το αρχείο ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος.
Ανώτατες δικαστικές πηγές παρατηρούν ότι η επιστολή Μπαλτάκου δεν στοχεύει στην εκκαθάριση του σκανδάλου, αλλά στη συγκάλυψη, καθώς η ΕΠΟ έχει την κυρίαρχη ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης στις υποθέσεις των χειραγωγημένων αγώνων. Ταυτόχρονα οι συζητήσεις στην ΕΠΟ μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας δεν κατέληξαν σε κοινό κανονιστικό πλαίσιο, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την παρελκυστική τακτική.
Σύμφωνα με τις «Δικογραφίες», ο μόνος, που σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε όλα τα στοιχεία από τον αθλητικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, είναι ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος ξεκίνησε ήδη τη δική του έρευνα, παράλληλα με τον αθλητικό Εισαγγελέα και την Οικονομική Αστυνομία, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.
Τέλος, ο αθλητικός Εισαγγελέας δεν θα δώσει στοιχεία στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφέτη, Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο, που τα χρειαζόταν για να ανασύρει από το αρχείο υποθέσεις χειραγωγημένων ματς, που είχαν αρχειοθετηθεί. Ο ίδιος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι κυρίως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα είναι απόρρητες, καθώς αποτελούν υλικό της έρευνας και δεν επιτρέπεται να δοθούν για λόγους πειθαρχικής διερεύνησης. Είπε, ωστόσο, ο κ. Σπυρόπουλος στον κ. Κωτουλόπουλο ότι, μπορεί να λάβει τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και πιθανολόγησε ότι αυτό θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου. Έτσι, η μοναδική δυνατότητα που έχει ο κ. Κωτουλόπουλος είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων.

Πηγή: sportfm.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου