Ρεπορτάζ

Προκηρύσσονται 12 θέσεις ιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Μπορεί το Νοσοκομείο της Ρόδου να παραμένει ακόμα «ακέφαλο» καθώς παρά τις διαρροές ονομάτων, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επισήμως ο αντικαταστάτης του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, ο οποίος ήδη από τον Απρίλιο υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή, εντούτοις όπως έκανε χθες γνωστό η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού προκηρύσσονται τελικώς 12 θέσεις ιατρών από τις επτά που είχε αρχικώς αποφασιστεί.
Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Πολύμνια Γαλανού, η εξέλιξη αυτή αποτελεί προϊόν της αντίδρασης και της κινητοποίησης των νοσοκομειακών ιατρών, με την συμπαράσταση των τοπικών φορέων.
Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η κ. Γαλανού γνωστοποίησε την προκήρυξη των 12 θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο της Ρόδου αναφέροντας τα εξής: «Η αντίδραση και η κινητοποίηση με την συμπαράσταση των φορέων επέφερε αποτέλεσμα! Από τις 7 θέσεις ιατρών που είχε αποφασιστεί να προκηρυχθούν τελικά προκηρύσσονται 12! (Μένουν τα κίνητρα). Τα καλά οφείλουμε να τα λέμε!».
Αυτό που απομένει να φανεί μετά την προκήρυξη των θέσεων είναι αν θα καταγραφεί ενδιαφέρον για την κάλυψή τους, καθώς η προκήρυξη των θέσεων από μόνη της σε ένα νοσοκομείο που βρίσκεται σε νησιωτική περιοχή δεν αποτελεί δέλεαρ για γιατρούς, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να δοθούν επιπλέον κίνητρα όπως έχει πολλάκις επισημανθεί από τους γιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο και όπως επισημαίνει στην ανάρτησή της και η κ. Πολύμνια Γαλανού.
Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που προκηρύσσονται θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο της Ρόδου οι οποίες παραμένουν ακάλυπτες επειδή δεν υπάρχουν οικονομικά κίνητρα για τους πιθανούς ενδιαφερόμενους από τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι θα χρειαστεί να αφήσουν το σπίτι τους και να μετακομίσουν στη Ρόδο για να υπηρετήσουν στο νησί μας.
Να σημειωθεί ότι από τα μέσα Ιουνίου που διέρρευσε το όνομα του Δρ. Σταύρου Τσαντή για την πλήρωση της θέσης του διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου και περίπου τρεις μήνες που το Νοσηλευτικό Ιδρυμα παραμένει ακέφαλο, δεν έχει αναρτηθεί επισήμως η απόφαση στο Πρόγραμμα Διαύγεια.
Το γεγονός αυτό πυροδοτεί νέα σενάρια, πως ούτε ο Δρ. Σταύρος Τσαντής θα είναι τελικά ο νέος διοικητής χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς τι πραγματικά συμβαίνει κι αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες που διαρρέονται περί «κωλύματος».
Η φημολογία πως ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου εντείνεται, καθώς όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες, θα έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να αναλάβει τα καθήκοντά του αλλά επί του παρόντος και παρά τις προσπάθειες, δεν υπάρχει απολύτως καμία πληροφόρηση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος παραμένει σε ετοιμότητα, μετά από την επιστολή που εστάλη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
«Αν δεν ενσκήψουν άμεσα πάνω από το πρόβλημα να μας πουν τι συμβαίνει με τον νέο διοικητή και γιατί δεν στελεχώνεται το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου, παρά μόνο απαξιώνεται και αποψιλώνεται, σας διαβεβαιώ και τους διαβεβαιώ, μέσω της εφημερίδας σας, ότι θα έρθουν αντιμέτωποι όχι πλέον με εμάς αλλά με την ίδια την κοινωνία που είναι οργισμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει με κάθε τρόπο, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για δωρεάν και άμεσες παροχές υπηρεσιών υγείας. Υπάρχουν συμπολίτες που είναι στην αναμονή για μήνες ως τακτικά περιστατικά χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς ή σε ιδιωτική κλινική. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι συγγενείς τους είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον αγώνα μας μέχρι τέλους. Ο κόμπος δεν έφτασε στο χτένι, ξεπέρασε το χτένι από καιρό και ή θα λυθεί ο κόσμος ή θα σπάσει το χτένι», είχε δηλώσει πρόσφατα στη «δ» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.
Να σημειωθεί ότι με βάση τον οργανικό κανονισμό του 2012 ο οποίος είναι πιο περιορισμένος και από αυτόν του 1987, από το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου, λείπουν 60 ειδικευμένοι γιατροί, 160 νοσηλευτές, 65 τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, 10 χειριστές ιατρικών μηχανημάτων και βοηθοί εργαστηρίων και 12 τεχνολόγοι-ακτινολόγοι και χειριστές-εμφανιστές – όπως επίσης και διοικητικοί, τεχνικοί, καθαριστές, φύλακες, μάγειρες, λαντζέρισσες και τραπεζοκόμες που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου