Ειδήσεις

Πολλές διακρίσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στα Λύκεια της Ρόδου, όπως και των υπολοίπων της χώρας αναρτήθηκαν χθες οι βαθμολογίες των υποψηφίων, που μετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών ωστόσο (τα ποσοστά των εφετινών αριστούχων ανά μάθημα και εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση) θα ανακοινωθούν ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες.
Από τα αποτελέσματα προέκυψε πως αρκετοί μαθητές πήγαν πολύ καλά και συγκέντρώσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες. Αυτό είναι το εισιτήριο για να εισαχθούν σε πολύ καλές σχολές.

«Οι μαθητές των λυκείων του νησιού μας πήγαν πολύ καλά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τώρα θα πρέπει να συμπληρώσουν με μεγάλη προσοχή τα μηχανογραφικά τους δελτία. Aκόμη και αν δεν πέτυχαν φέτος θα έχουν άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους. Να μην απογοητευθούν και να κοιτάζουν πάντα μπροστά”, δήλωσε ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης και υπενθύμισε πως η προθεσμία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων λήγει στις 14 Ιουλίου.

“Είμαστε ευχαριστημένοι. Θέλουμε να συγχαρούμε τα παιδιά και τους γονείς. Ευχόμαστε στους μαθητές μας να έχουν καλές σπουδές και να πάνε καλά τα χρόνια που θα ακολουθήσουν”, δήλωσε η διευθύντρια του 2ου Λυκείου κ. Α Κοτρέτσου και τόνισε πως και φέτος το 2ο Λύκειο Ρόδου είχε πολλούς μαθητές που αρίστευσαν και θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καλές σχολές.

“Αισθάνομαι χαρούμενος. Οι κόποι αρκετών χρόνων τώρα δικαιώθηκαν. Το ταξίδι κράτησε τρία χρόνια. Η προσπάθεια ήταν εξουθενωτική αλλά άξιζε τον κόπο. Δεν περίμενα πως θα συγκέντρωνα τόσο υψηλή βαθμολογία. Τα θέματα φέτος δεν ήταν τόσο δύσκολα όπως πέρσι”, δήλωσε ο απόφοιτος του 2ου Λυκείου κ. Ιωάννης Βαρέλης, που συγκέντρωσε γενικό βαθμό 19,28.
Όσο για το μυστικό της επιτυχίας στις εξετάσεις ο κ., Γιάννης Βαρέλης δήλωσε πως είναι το συστηματικό διάβασμα και η πλήρης συγκέντρωση.

Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο που διέθετε για το διάβασμα, ο κ. Βαρέλης δήλωσε:
“Διάβαζα συστηματικά. Το βράδυ όταν επέστρεφα στο σπίτι προτιμούσα να ξεκουραστώ για να εντυπωθούν οι γνώσεις που είχα συγκεντρώσει. Θέλω να εισαχθώ στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΕΜΠ”.
“Πήγα, όπως τα περίμενα. Στη Βιολογία και στη Χημεία συγκέντρωσα υψηλή βαθμολογία”, δήλωσε ο απόφοιτος του 2ου Λυκείου Ρόδου κ. Γιώργος Συμιακάκης.

Σε ερώτηση για το χρόνο που αφιέρωσε στο διάβασμα, ο κ. Συμιακάκης δήλωσε:
“Διάβαζα αρκετές ώρες γιατί ήθελα πολύ να εισαχθώ στο Πολυτεχνείο. Σε λίγες ημέρες θα υποβάλω και το μηχανογραφικό μου δελτίο”.
“Ακολούθησα τη θετική κατεύθυνση και πήγα καλύτερα από ό,τι περίμενα. Στη Βιολογία κατεύθυνσης πήρα 18 και στη Βιολογία 19. Και στη Χημεία πήγα καλά”, δήλωσε η απόφοιτος του 2ου Λυκείου κ. Στεργία Κουρούνη, που θέλει να εισαχθεί σε μια από τις σχολές φαρμακευτικής που λειτουργούν στην Ελλάδα.
“Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί κατάφερα να συγκεντρώσω 18.460 μόρια. Πιστεύω πως αυτή η επίδοση θα μου δώσει τη δυνατότητα να εισαχθώ στη σχολή μηχανολόγων μηχανικών”, δήλωσε ο απόφοιτος του 2ου Λυκείου κ. Άγγελος Παπακαλοδούκας.
Σε ερώτηση για το χρόνο που αφιέρωνε κάθε ημέρα για το διάβασμα, ο κ. Παπακαλοδούκας δήλωσε:
“Διάβαζα κάθε ημέρα τρεις με τέσσερις ώρες. Πιστεύω πως χρειάζεται σύστημα και στη μελέτη για να υπάρχει καλή απόδοση. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου στο σχολείο και το φροντιστήριο για τις γνώσεις που μου παρείχαν” .
“Πήγα πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις που είχα. Ακολούθησα τη θετική κατεύθυνση. Θέλω να εισαχθώ σε μια καλή σχολή. Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όταν θα καταθέσω το μηχανογραφικό μου δελτίο”, δήλωσε ο απόφοιτος του 2ου Λυκείου κ. Νίκος Αγγελής, που συγκέντρωσε βαθμολογία 19,18.
Οι μαθητές που συγκέντωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο 2ο Λύκειο είναι οι ακόλουθοι:
Θεωρητική κατεύθυνση
Σαρδέλη Αλεξιόπη βαθμός 17,02
Κωνσταντάκη Δέσποινα βαθμός 16,82
Σάββενα Ιουλία βαθμός 16,73

Θετική κατεύθυνση
Αγγελής Νίκος βαθμός βαθμός 19,18
Αξαρλής Κωνσταντίνος βαθμός 18,88
Κρητικού Ειρήνη βαθμός 18,47

Τεχνολογική κατεύθυνση
Βαρέλης Ιωάννης βαθμός 19,28
Παπακαλοδούκας Α. βαθμός 18,40
Λαρδοπούλου Χρυσάνθη βαθμός 17, 74
Κατσιδώνη Θάλεια βαθμός 17, 17

1ο Λύκειο
Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των μαθητών του 1ου Λυκείου στις εξετάσεις εξέφρασε ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Ζήκας.
“Φέτος είχαμε μια πολύ καλή χρονιά. Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ήταν καταπληκτικά. Οι μαθητές μας τα πήγαν καλά. Αρκετοί θα εισαχθούν σε πολύ καλές σχολές. Εχουμε εκπλαγεί γιατί οι επιδόσεις των παιδιών ήταν εκπληκτικές”, δήλωσε ο κ. Βασίλης Ζήκας και πρόσθεσε πως η οικονομική κρίση επηρέασε τους μαθητές και έγιναν πιο εργατικοί.

“Ακολούθησα την τεχνολογική κατεύθυνση. Συγκέντρωσα 18.929 μόρια. Είμαι ικανοποιημένος από τη βαθμολογία μου. Δεν περίμενα να πάω τόσα καλά. Τώρα περιμένω να δω πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις. Θέλω να γίνω χημικός μηχανικός. Για ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται οργανωμένο διάβασμα και πολύ τύχη”, δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ρήτας.
“Είμαι πολύ ευχαριστημένη απο τις επιδόσεις που είχα στις εξετάσεις. Θέλω να εισαχθώ στη Νομική Αθηνών. Για την επιτυχία χρειάζεται σωστό και μεθοδικό διάβασμα”, δήλωσε η απόφοιτη κ. Αναστασία Γερογιάννη, που συγκέντρωσε 19.562 μόρια.

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου που συγκέντρωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία είναι οι ακόλουθοι:

Θεωρητική κατεύθυνση
Γεροστάθη Αναστασία με 19.562 μόρια
Μουστάκη Ντγιάννα με 19.200 μόρια
Θετική κατεύθυνση
Καρυδάκη Πελαγία με 19. 412 μόρια
Μαλίσκα Ασημίνα με 19.411 μόρια
Τεχνολογική
Ρήτας Παναγιώτης με 18.929 μόρια
Πιπίνου Φωτεινή με 18. 821 μόρια
3ο Λύκειο
Τη χαρά και την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των μαθητών εξέφρασε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου κ. Βασίλης Καραγιάννης.
“Οι μαθητές μας πήγαν πολύ καλά. Όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Από πλευράς επιδόσεων είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρσι και παρά τις δυσκολίες που είχαμε όλα πήγαν καλά”, δήλωσε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης.
“ Το μυστικό της επιτυχίας ήταν το διάβασμα, η οργάνωση, η καλή διάθεση και η πίστη πως όλα μπορούν να γίνουν”, δήλωσε η απόφοιτη του 3ου Λυκείου κ. Ελένη Αλεξοπούλου.
Οι μαθητές του 3ου Λυκείου που συγκέντρωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία είναι οι ακόλουθοι:
Αλεξοπούλου Ελένη που συγκέντρωσε 18.601 μόρια
Πήχη Μαρίνα που συγκέντρωσε 18.467 μόρια
Μπίνη Άγγελος που συγκέντρωσε 19.011 μόρια
Παναγιωτόπουλος Ιωάννης που συγκέντρωσε 18.980 μόρια
Τριανταφύλλα Παρασκευή που συγκέντρωσε 19.357 μόρια

Τα εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία
Εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων “Ροδίων Παιδεία” στις εξετάσεις.
“Οργάνωση, συστηματική μελέτη, προσήλωση στα μαθήματα, επιμονή, συνεχής προσπάθεια αλλά και η επιλογή μου να στηρίζομαι αποκλειστικά στο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ήταν παράγοντες που με βοήθησαν να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα. Οι καθηγητές μας ήταν πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμασταν. Μας στήριζαν, προσπαθούσαν και εκείνοι μαζί με εμάς με επιμονή και υπομονή, για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους, δηλαδή την εισαγωγή μας στην 1η μας επιλογή. Επιπλέον, η στήριξη από το Γραφείο Συμβουλευτικής του σχολείου μάς βοήθησε να συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, στην οικογένεια του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» που μας αγκάλιασε όλα αυτά τα χρόνια και έθεσε γερές βάσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτήν την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που πέρασε», δήλωσε η απόφοιτη κ. Κατερίνα Κυριακούλη.

«Η ατομική προσπάθεια σε συνδυασμό με τη συστηματική υποστήριξη από τους υπέροχους καθηγητές του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» οδήγησε στο αποτέλεσμα αυτό. Χωρίς εξωτερική βοήθεια με αποκλειστικό οδηγό το σχολείο επιτύχαμε. Επιτυχία, γιατί έγραψα καλά, αλλά πάνω από όλα γιατί πέτυχα την εισαγωγή μου στην 1η μου επιλογή. Οι καθηγητές μου εκτός από γνώσεις πρόσφεραν χαμόγελα, στοργή και μια ανοιχτή αγκαλιά. Με τη συνεχή στήριξη από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» όλα αυτά τα χρόνια, η σχολική μου καριέρα έφτασε στο τέλος της. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στου γονείς και καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου αλλά και στην οικογένεια του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» που απέκτησα», δηλωσε η απόφοιτη κ. Kωνσταντίνα Μακρή.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς και τους καθηγητές μου για την υποστήριξη που έλαβα καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς», δήλωσε η απόφοιτη κ. Ειρήνη Παρασκευά.
Οι μαθητές του «Ροδίων Παιδεία» που πήγαν εξίσου καλά στις εξετάσεις είναι οι ακόλουθοι:
Μισθού Αικατερίνη με 19848 μόρια
Παπακωσταντίνου Δημήτρης με 19232 μόρια
Κυριακούλη Αικατερίνη με 19.116 μόρια
Μαραγκού Σαββίνα με 18.978 μόρια
Χατζηνικολάου Δέσποινα με 18.938 μόρια
Ράπτης Παναγιώτης με 18.852 μόρια
Μακρή Κωνσταντίνα με 18.837μόρια
Παρασκευά Ειρήνη με 18.801 μόρια
Χατζημανώλης Αναστάσιος με 18.776 μόρια
Χαλκιόπουλος Μιχαήλ με 18.478 μόρια
Ασλανίδης Ηλίας με 18.195 μόρια

Κολέγιο Ρόδου
Πάρα πολύ καλά πήγαν στις εξετάσεις και οι απόφοιτοι του Κολεγίου Ρόδου.
“Ηταν το όνειρό μου να μπω στην Ιατρική. Με διάβασμα και επιμονή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με τη βοήθεια των πιο έμπειρων εκπαιδευτικών κατέκτησα το όνειρό μου”, δήλωσε ο απόφοιτος του Κολεγίου Ρόδου κ. Αντώνης Αλαβέρας, που ακολούθησε την θετική κατεύθυνση.

Οι μαθητές του Κολεγίου που συγκέντρωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία (σε μόρια) είναι οι ακόλουθοι:

ΑΛΑΒΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 19804 μόρια
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19452 μόρια
ΠΡΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ 19144 μόρια
ΚΑΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 18970 μόρια
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 18874 μόρια
ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ ΒΑΛΑΣΙΑ 18584 μόρια
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΝΙΚΟΛΕΤΑ 18527 μόρια
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 18523 μόρια
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ 18483 μόρια
ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 18468 μόρια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου